După finalizarea unui proiect de un milion de euro, toate cele 12 sate din comuna Ungureni sunt legate cu asfalt de drumurile naționale

După finalizarea unui proiect de un milion de euro, toate cele 12 sate din comuna Ungureni sunt legate cu asfalt de drumurile naționale

Toate cele 12 sate din comuna Ungureni sunt legate în acest moment de drumurile naționale prin drumuri asfaltate. Acest lucru a fost posibil după ce administrația locală a finalizat recent un nou proiect numit “Modernizare drumuri de interes local, comuna Ungureni”, în valoare de aproximativ un milion de euro, finanțat prin PNDR, și care a presupus asfaltarea a încă 4,7 kilometri de drumuri.

Comuna Ungureni este una din cele mai mari comune din județ, cu peste 100 de kilometri de drumuri, iar administrația locală a avut ca țintă în ultimii ani ca absolut toate legăturile satelor cu drumurile naționale să fie făcute pe drumuri asfaltate. De altfel, din cei ceva mai mult de 100 de kilometri de drum pe care îi are în administrare, Primăria a reușit prin diferite proiecte să asfalteze aproape 27 de kilometri, în timp ce restul peste 70 de kilometri sunt deja pietruiți.

“Rămăsese Mihai Viteazu și Vicolenii care nu aveau aceste legături, iar conectarea prin drumuri cu asfalt a tuturor satelor la drumurile naționale a fost foarte importantă. În primul rând se aduc foarte mulți copii la școală de acolo cu microbuzele. Nu se mai strică mașinile, consumul este mai mic, copiii ajung mai repede la școală. Pe raza comunei Ungureni aducem la centru la școală aproximativ 200 de copii din satele Călugărenii Noi, Călugărenii Vechi, Borzești, Durnești, Mândrești, Mihai Viteazu, Vicoleni. Aducem copii la școală, la liceu, în total aproximativ 1000 de copii, și una este să îi aduci la școală în jumătate de oră, iar alta este să îi aduci în zece minute, pe asfalt. Și cu maxi taxi e la fel. La Vicoleni aveam numai gropi, iar acum se ajunge imediat, după ce am pus asfalt. Tot așa, acum se ajunge mult mai ușor din orice sat din Ungureni până la Botoșani. Tare bine ar fi ca următoarele sesiuni ale acestor programe să fie mai mari de un milion de euro, ca să asfaltăm și porțiuni de drum mai mari de 5 kilometri, ne-a spus primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache.

La Ungureni, întregul proiect a fost realizat înainte de termen, fiind finalizată și recepționată la finele anului trecut, iar în acest moment administrația locală întocmește documentația finală pentru efectuarea deconturilor.