După ce a anunțat că demisionează, un primar din județul Botoșani a făcut cerere de renunțare la demisie!

După ce a anunțat că demisionează, un primar din județul Botoșani a făcut cerere de renunțare la demisie!

În urmă cu o săptămână, un primar din județul Botoșani își prezenta demisia din funcție, în contextul deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care respingea recursul declarat de alesul local la sentinţa Curţii de Apel Suceava în privinţa stării de incompatibilitate. 

Prefectul de Botoșani, Dan Șlincu, a confirmat faptul că la Instituția Prefectului a fost înregistrată cererea de renunțare la demisie a primarului de Tudora, Mihai Petria. "Dar, în același timp, a sosit la Instituția Prefectului o adresă de la ANI prin care ni se aduce la cunoștință faptul că raportul de evaluare privind starea de incompatibilitate a domnului Petria a rămas definitiv prin pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu decizia din 18 aprilie 2018", a completat prefectul Dan Șlincu.

În consecință, având în vedere decizia de la ANI, Instituția Prefectului va emite un ordin de prefect privind încetarea înainte de termen a mandatului de primar al lui Mihai Petria. "După ce primim și referatul constatator din partea secretarului comunei Tudora, care este strict necesar pentru emiterea acestui ordin", după cum a punctat Dan Șlincu.

Conducerea Primăriei comunei Tudora ar urma să fie preluată de viceprimarul Gheorghe Ţigănaşu.

Mihai Petria va reveni în funcţia de funcţionar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, post ce fusese suspendat pe perioada desfăşurării mandatelor de primar.

Potrivit ANI, primarul Mihai Petria se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât exercita, simultan cu funcția de primar, și calitatea de persoană fizică autorizată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
64

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
200

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
334

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...