DUMITRU CODREANU: O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana!

DUMITRU CODREANU: O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana!

 DUMITRU CODREANU  

Cele 50 de milioane de euro anuntate pentru SC Termica SA Botosani starnesc spiritele nu numai printre politicieni, ci si in randul consilierilor judeteni si chiar membri ai Consiliului de Administratie ai societatii.

"Din discutia pe care am purtat-o cu directorul Ioan Diaconu, am inteles ca aproximativ 60-70% din bani se vor duce pe sursa, asta insemnand retehnologizarea producerii curentului, a caldurii. Ca simplu inginer agronom, consider ca cu acesti bani s-ar putea pune la fiecare bloc cate o centrala termica pe gaz, in conditiile in care conducta de gaz de la Harlau este aproape gata si ca mastodontul acela creat pe timpul comunistilor, ce deservea cu aburi si cu caldura zona industriala ce era in plina expansiune catre Catamarasti, ar trebui sa dispara cu totul", spune Dumitru Codreanu, consilier judetean si membru in Consiliul de Administratie al SC Termica SA.

In viziunea lui Codreanu, restructurarea societatii, cu atatia bani, vine in contradictie cu anuntatele disponibilizari din ultima perioada, la aceeasi societate.

Cu toate acestea, spune tot Codreanu, conducerea Termica ar rezolva astfel si situatia muncitorilor care nu isi mai gasesc de lucru in interiorul unitatii de termoficare.

"Si directorul are dreptate. O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana. Se misca de ici acolo, se duc dintr-o parte in alta. Li s-a oferit conditii acum sa nu fie dati afara, sa se duca la cealalta societate desprinsa din Termica, aprobata de catre AGA. Restructurarea de acolo este bine gandita, dar trebuie avut in vedere utilizarea eficienta a acestor 50 milioane euro. Si asa pe reteaua Termicii am ingropat o gramada de fonduri ale municipiului si europene", a incheiat Codreanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!

astăzi, 11:46
33

Adoptarea unei conduite preventive este esenţială pentru prevenirea furturilor din locuinţe, case în construcţie sau case de vacanţă.Poliţiştii desfăşoară periodic întâ...

Destinul crunt al unui român plecat la muncă în Italia: A murit strivit de un motostivuitor. Avea doi copii și o soție însărcinată cu al treilea!

astăzi, 10:57
771

Un român în vârstă de 37 de ani a murit joi, 21 iunie, în jurul orei 16:00, la locul de muncă, strivit de un motostivuitor. Incidentul a avut loc la Minerbe, provincia Verona...

Doi botoșăneni, prinși după ce au dat mai multe spargeri în garajele sucevenilor!

astăzi, 10:18
272

Cei doi tineri, care au spart patru garaje din cartierul sucevean Burdujeni au sărit din mașina cu care se deplasau și au luat-o la fugă, la vederea polițiștilor. Cei doi au fost căutați ...