DUMITRU CODREANU: O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana!

DUMITRU CODREANU: O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana!

 DUMITRU CODREANU  

Cele 50 de milioane de euro anuntate pentru SC Termica SA Botosani starnesc spiritele nu numai printre politicieni, ci si in randul consilierilor judeteni si chiar membri ai Consiliului de Administratie ai societatii.

"Din discutia pe care am purtat-o cu directorul Ioan Diaconu, am inteles ca aproximativ 60-70% din bani se vor duce pe sursa, asta insemnand retehnologizarea producerii curentului, a caldurii. Ca simplu inginer agronom, consider ca cu acesti bani s-ar putea pune la fiecare bloc cate o centrala termica pe gaz, in conditiile in care conducta de gaz de la Harlau este aproape gata si ca mastodontul acela creat pe timpul comunistilor, ce deservea cu aburi si cu caldura zona industriala ce era in plina expansiune catre Catamarasti, ar trebui sa dispara cu totul", spune Dumitru Codreanu, consilier judetean si membru in Consiliul de Administratie al SC Termica SA.

In viziunea lui Codreanu, restructurarea societatii, cu atatia bani, vine in contradictie cu anuntatele disponibilizari din ultima perioada, la aceeasi societate.

Cu toate acestea, spune tot Codreanu, conducerea Termica ar rezolva astfel si situatia muncitorilor care nu isi mai gasesc de lucru in interiorul unitatii de termoficare.

"Si directorul are dreptate. O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana. Se misca de ici acolo, se duc dintr-o parte in alta. Li s-a oferit conditii acum sa nu fie dati afara, sa se duca la cealalta societate desprinsa din Termica, aprobata de catre AGA. Restructurarea de acolo este bine gandita, dar trebuie avut in vedere utilizarea eficienta a acestor 50 milioane euro. Si asa pe reteaua Termicii am ingropat o gramada de fonduri ale municipiului si europene", a incheiat Codreanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pe 12 decembrie, creștinii îl cinstesc pe Spiridon, sfântul care își părăsește racla! VIDEO

Luni, 11 Decembrie 2017
1419

Sfantul Spiridon este cinstit de Biserica pe 12 decembrie. Spiridon este sfantul care pleaca periodic din racla, pentru a-i ajuta pe oamenii care il cheama in rugaciune, cu credinta si cu dragoste. As...

Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

Luni, 11 Decembrie 2017
1604

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 24 C au demarat astăzi cu prima etapă, cea de reprofilare a căii rutiere şi adaos de material pietros şi cilindrare (compactare). Reprofilarea are d...

Apel al Poliției, după ce pe rețelele sociale au apărut mesaje de instigare la violență!

Luni, 11 Decembrie 2017
1106

În aceste zile, pe rețelele sociale, cetățenii sunt invitați să participe la o serie de manifestații publice. Înainte de a da curs invitației, recomandăm tuturor să fie atenți cu...