DUMITRU CODREANU: O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana!

DUMITRU CODREANU: O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana!

 DUMITRU CODREANU  

Cele 50 de milioane de euro anuntate pentru SC Termica SA Botosani starnesc spiritele nu numai printre politicieni, ci si in randul consilierilor judeteni si chiar membri ai Consiliului de Administratie ai societatii.

"Din discutia pe care am purtat-o cu directorul Ioan Diaconu, am inteles ca aproximativ 60-70% din bani se vor duce pe sursa, asta insemnand retehnologizarea producerii curentului, a caldurii. Ca simplu inginer agronom, consider ca cu acesti bani s-ar putea pune la fiecare bloc cate o centrala termica pe gaz, in conditiile in care conducta de gaz de la Harlau este aproape gata si ca mastodontul acela creat pe timpul comunistilor, ce deservea cu aburi si cu caldura zona industriala ce era in plina expansiune catre Catamarasti, ar trebui sa dispara cu totul", spune Dumitru Codreanu, consilier judetean si membru in Consiliul de Administratie al SC Termica SA.

In viziunea lui Codreanu, restructurarea societatii, cu atatia bani, vine in contradictie cu anuntatele disponibilizari din ultima perioada, la aceeasi societate.

Cu toate acestea, spune tot Codreanu, conducerea Termica ar rezolva astfel si situatia muncitorilor care nu isi mai gasesc de lucru in interiorul unitatii de termoficare.

"Si directorul are dreptate. O parte de la Termica s-au invatat sa stea cu netreaba in mana. Se misca de ici acolo, se duc dintr-o parte in alta. Li s-a oferit conditii acum sa nu fie dati afara, sa se duca la cealalta societate desprinsa din Termica, aprobata de catre AGA. Restructurarea de acolo este bine gandita, dar trebuie avut in vedere utilizarea eficienta a acestor 50 milioane euro. Si asa pe reteaua Termicii am ingropat o gramada de fonduri ale municipiului si europene", a incheiat Codreanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

astăzi, 15:55
726

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...

Accident de muncă la o fabrică din zona industrială a municipiului Botoşani. Un muncitor s-a electrocutat grav

astăzi, 14:44
1767

Luca T., de 69 de ani, angajat la firma Electrocontact a fost electrocutat după o descărcare dintr-un tablou electric. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, iar cadrele medicale l-au trans...

Vlăsineşti - aşezare a culturii tradiţionale - FOTO

astăzi, 14:08
339

Şezătorile iernii, amplă manifestare culturală tradiţională organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, au continuat  la sfâr...