Drumurile noastre toate- ciuruite şi distruse- se vor repara vreodată?

Cei mai mulţi kilometri din cei 670 ai drumurilor judeţene, administrate de Consiliul Judeţean prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, sunt plini de gropi, iar banii pentru reparaţii sunt puţini.

Drumurile noastre toate- ciuruite şi distruse- se vor repara vreodată?

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Astfel că marea salvare ar putea veni de la Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, este optimist că dacă procedura va merge fără oprelişti, proiectele trimise de CJ la Minister vor fi acceptate, ba, mai mult, lucrările ar putea începe anul acesta.

"Toate lucrările pe care le-am anunțat pe drumuri vor începe. Dacă nu vor fi contestații la licitații, lucrările vor începe anul acesta. Din toate discuțiile purtate la forurile îndreptățite, sunt asigurări că toate proiectele pe care le-am depus pe drumuri la PNDL vor fi promovate", afirmă Dorin Birta.

Consiliul Judeţean a trimis la MDRAP proiecte privind reabilitatea mai multor segmente de drumuri şi un pod. Este vorba de DJ 294C Manoleasa- Zahoreni- Borolea (aproximativ 6 kilometri), DJ 292A Corlăteni- Dimăcheni (2,5 km), DJ 293 Coţuşca- Ghireni (5,7 km), DJ 208H Mănăstirea Vorona- Oneaga- Pădureni (17,3 km), DJ 291D Ibăneşti- Cristineşti (4,6 km), DJ 282A Ionăşeni- Măşcăteni (4,3 km) şi podul de la Broscăuţi pe DJ 292.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Botoşănenii vor plăti un preţ MAI MARE pentru apă şi canal!

astăzi, 14:08
154

Nova Apaserv a înaintat Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice o documentaţie pentru care solicită aprobarea majorării preţului pentru s...

Un nou ciclu de interimat la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani

astăzi, 07:49
250

Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească rapid un înlocuitor pentru medicul Gabriel Vasile Ştefan Ciochină la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, dat fiind că deta...

Explozia de pe Primăverii face obiectul unei anchete a Poliţiei şi Parchetului

Luni, 18 Septembrie 2017
1322

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoșani a declanşat o anchetă în privinţa cauzelor care au dus la producerea exploziei de vineri în blocul din strada Primăverii 18. Cercetările ...