Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

Mai multe drumuri județene de pe raza județului Botoșani vor intra anul acesta în reparații mai ample, nu doar simple plombări, le-a spus președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, primarilor la întâlnirea de marți.

Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

Din cei 13 milioane de lei primiți de județul Botoșani pentru drumuri, 10 milioane vor fi repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, iar 3 milioane vor merge către unitățile administrativ-teritoriale pentru drumuri comunale și sătești.

Președintele Consiliului Județean a spus că unul dintre drumurile avute în atenție este drumul Poiana-Vorona, aflat într-o stare jalnică.

"Voi face cunoscut în momentul în care vom stabili sumele și drumurile pe care le vom ataca cu covoare asfaltice, la care dacă plombăm e degeaba și trebuie să turnăm covoare asfaltice să nu aruncăm asfaltul aiurea de dragul de a le plomba și la prima intervenție iarna plombele sar. Dacă mergem în zona Poiana, între Corni și Vorona, drumul e făcut praf din cauza transportatorilor care transportă balast, dacă mergem între Dumeni și Vorniceni nici nu îți vine să te duci pe acolo, am încercat o soluție provizorie, să plombăm cu piatră de Miorcani care ține cât ține, dacă aveam bani de covor asfaltic sigur turnam", a declarat președintele Consiliului Județean.

Prioritar este și drumul județean de la Prăjeni până la granița cu județul Iași. Consiliul Județean se află în litigiu cu firma Bitunova, constructorul acestui drum.

"Acest drum este invocat de oamenii de afaceri, este mai puțin aglomerat, mai scurt. Sunt 2,5 km unde trebuie să turnăm covor asfaltic nu altceva", a mai spus Macaleți.

Președintele Consiliului Județean a dat asigurări că în funcție de resursele financiare existente vor fi executate lucrări și pe alte drumuri, care nu au fost prinse până acum pe proiecte cu fonduri europene sau de la Ministerul Dezvoltării.

 

 

Spune-ne opinia ta