Drumurile și podurile afectate de fenomene meteo, în vizorul CJSU Botoșani! FOTO

Drumurile și podurile afectate de fenomene meteo, în vizorul CJSU Botoșani! FOTO

Joi dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-au prezentat rapoartele de evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteo înregistrate în perioada ianuarie-martie 2018.

La întâlnire au fost prezenți preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoșani, prefectul Dan Constantin Șlincu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, inspectorul-şef al ISU Botoşani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei,

A fost prezentat raportul privind structura de rezistență afectată a unui pod pe râul Burla care face legătura între localitatea Sulițoaia și Sulița. Valoarea pagubei este de 892.500 lei, reparația podului fiind inclusă în proiectul național de Dezvoltare Rurală. Se recomandă traficul pietonal cu restricție pentru autovehicule, până la reconstrucția podului.

De asemenea, în cadrul CJSU s-a discutat despre faptul că au fost afectați 4 km de drum comunal și sătesc pe raza județului Botoșani, cu o valoare estimată a pagubelor de 160.000, drept urmare fiind intocmită o hotărare a CJSU. Raportul final va fi înaintat împreună cu proiectul de hotărâre de guvern la Ministerul de Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în vederea demărării proiectului pentru acordarea de sprijin financiar unității administrativ-teritoriale afectate.

Cu acest prilej a fost prezentat și raportului final al comisiei județene de evaluare a pagubelor produse de fenomene meteorologice deosebite - ninsori, ploi torențiale, topire bruscă a zăpezii - mafinestate în perioada ianuarie-martie 2018 la două clădiri aflate în adminstrarea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Cele două clădiri au fost afectate, una dintre ele având ca destinație depozit, sunt necesare reparații, respectiv refacerea hidroizolației la nivelul acoperișului terasă, cu o valoare estimată a pagubelor de 150.000 lei. Pentru clădirea înregistrată cu destinație sediu IPJ Botoșani sunt necesare lucrări de reparații curente, respectiv reparații la coșul de fum aferent centralei termice cu o valoare estimată a pagubelor de 60.000 de lei.

Membrii CJSU Botoșani au aprobat raportul final al comisiei județene de evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, urmând ca acesta să fie înaintat către MAI, în vederea promovării proiectului de sprijin financiar.

Prefectul Dan Șlincu a atenționat, la finalul întâlnirii, ca în seara de Înviere să fie monitorizate toate locașurile de cult, care sunt aglomerate, de către reprezentanții instituțiilor MAI.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudiu Munteanu

Zona de agrement Cornișa, vizitată de consilierii locali pentru a vedea stadiul lucrărilor! FOTO

Luni, 16 Aprilie 2018
1267

Luni dimineață, parcul de agrement Cornișa a fost vizitat de consilierii locali, cei doi viceprimari, constructori, în frunte cu primarul Cătălin Flutur, așa cum s-a stabilit la ultim...

Incendiu într-o locuință de pe Calea Națională, pornit de la o candelă lăsată aprinsă! FOTO

Luni, 16 Aprilie 2018
619

Astăzi dimineață, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, lângă benzinăria Rompetrol, într-o o locuință din zonă a izbucnit un incendiu din cauza unei candele aprinse pe car...

Nu avem locuri de parcare suficiente, dar nici de șoferi cu tupeu nu ducem lipsă! FOTO

Duminică, 15 Aprilie 2018
2749

Problema parcărilor în municipiul Botoșani a fost mereu una spinoasă și stă sub semnul unui paradox. Județul Botoșani se află, într-un top național, pe locurile codașe în c...