Drumul spre scaunul de director este anevoios!

Asta o simt din plin toti candidatii pentru functii de conducere din cadrul institutiilor deconcentrate din judet. Desi sunt sprijiniti politic, toti cei care aspira la un post de director trebuie sa treaca in primul rand de comisiile de la Bucuresti.

Conform celor relatate de prefectul judetului Botosani, saptamana acesta s-au sustinut examenele pentru posturile de directori la institutiile din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerului Agriculturii, Ministrului Sanatatii si Ministerului Interprinderilor Mici si Mijlocii.

Se pare ca singurii candidati care nu au reusit sa treaca peste examinarea de la Bucuresti ar fi Silvia Pasat, care si-ar fi dorit sa faca parte din conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca, si Gheorghe Livadaru, care a pierdut odata cu acest examen si functia de director de la Casa Judeteana de Pensii.

Precizam ca cei doi nu au fost sprijiniti politic, intrucat nominalizarea PSD pentru Inspectoratul Teritorial de Munca este Ovidiu Micutaru, iar la Casa Judeteana de Pensii PD-L l-a propus pe Stefan Dodita.

Examinarea candidatilor de saptamana acesta a decurs fara mari probleme, in afara faptului ca pentru postul de director economic de la Directia Silvica candidatul ar fi avut mici probleme la proiectul de management, ce a trebuit sa fie depus odata cu examinarea.

Potrivit unor surse, doi dintre cei patru candidati pentru functiile de directori adjuncti la Directia de Sanatate Publica nu ar indeplini o conditie, si anume sa fie medici epidemiologi, dar situatia se poate remedia pentru cei doi candidati. Daca obtin derogarile, examinarile pentru functiile de conducere vor continua.

Prefectul Cristian Roman a precizat ca, incepand de saptamana viitoare, vor incepe examinarile pentru directorii institutiile subordonate Ministerului Finantelor Publice (pe 18 mai), Directiei de Statistica (pe 18 mai), Inspectoratului Judetean in Constructii, Ministerului Tineretului si Sportului (pe 19 mai), Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (pe 19 mai).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși, duminică seara, la Biserica Vovidenia din Botoșani!

astăzi, 21:01
1358

Programul liturgic a debutat duminică, 19 noiembrie, botoșănenii intrând în biserică de la ora 16.00, pentru a asista la Taina Sfântului Maslu. Cu acest prilej, Sfintel...

Ce salarii au angajaţii Primăriei Municipiului Botoşani!

astăzi, 19:15
1681

Salariile de bază ale angajaţilor din cadrul Primăriei Botoşani au fost făcute publice pe siteul instituţiei. Lefurile celor din administraţia publică locală s-au mărit considerabil...

Liberalii botoşăneni organizează un protest în faţa Prefecturii

astăzi, 18:18
760

Organizaţia Judeţeană a PNL Botoşani va organiza, luni, un protest în faţa Palatului Administrativ, acţiunea fiind îndreptată împotriva Guvernului PSD-ALDE."Luni, 20 ...