Drumul spre scaunul de director este anevoios!

Asta o simt din plin toti candidatii pentru functii de conducere din cadrul institutiilor deconcentrate din judet. Desi sunt sprijiniti politic, toti cei care aspira la un post de director trebuie sa treaca in primul rand de comisiile de la Bucuresti.

Conform celor relatate de prefectul judetului Botosani, saptamana acesta s-au sustinut examenele pentru posturile de directori la institutiile din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerului Agriculturii, Ministrului Sanatatii si Ministerului Interprinderilor Mici si Mijlocii.

Se pare ca singurii candidati care nu au reusit sa treaca peste examinarea de la Bucuresti ar fi Silvia Pasat, care si-ar fi dorit sa faca parte din conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca, si Gheorghe Livadaru, care a pierdut odata cu acest examen si functia de director de la Casa Judeteana de Pensii.

Precizam ca cei doi nu au fost sprijiniti politic, intrucat nominalizarea PSD pentru Inspectoratul Teritorial de Munca este Ovidiu Micutaru, iar la Casa Judeteana de Pensii PD-L l-a propus pe Stefan Dodita.

Examinarea candidatilor de saptamana acesta a decurs fara mari probleme, in afara faptului ca pentru postul de director economic de la Directia Silvica candidatul ar fi avut mici probleme la proiectul de management, ce a trebuit sa fie depus odata cu examinarea.

Potrivit unor surse, doi dintre cei patru candidati pentru functiile de directori adjuncti la Directia de Sanatate Publica nu ar indeplini o conditie, si anume sa fie medici epidemiologi, dar situatia se poate remedia pentru cei doi candidati. Daca obtin derogarile, examinarile pentru functiile de conducere vor continua.

Prefectul Cristian Roman a precizat ca, incepand de saptamana viitoare, vor incepe examinarile pentru directorii institutiile subordonate Ministerului Finantelor Publice (pe 18 mai), Directiei de Statistica (pe 18 mai), Inspectoratului Judetean in Constructii, Ministerului Tineretului si Sportului (pe 19 mai), Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (pe 19 mai).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni, chemați să îndepărteze țurțurii care puteau oricând să rănească trecătorii! FOTO

astăzi, 12:39
112

Acțiune a pompierilor, miercuri la amiază, pentru a îndepărta gheața de la mansarda unui bloc din municipiul Botoșani, existând pericolul ca țurțurii să cadă peste trecători...

EMOȚIONANT: Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU Botoșani, operat cu ajutorul pompierilor

astăzi, 12:04
283

Patrupedul care a păzit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani mai bine de 13 ani a primit o a doua şansă. Pompierii au aflat că este bolnav şi au strâns bani pentru a-i ...

TRAGEDIE: Un bărbat a murit într-un supermarket din Botoșani!

astăzi, 11:39
3957

Botoșănenii aflați, în această dimineață, într-un supermarket din municipiul Botoșani, au asistat la momente dramatice, un bărbat de 40 de ani murind sub ochii lor.Tragedia s-a...