Două drumuri naționale din județul Botoșani, reabilitate în primăvară

Două drumuri naționale de pe raza județului Botoșani, aflate într-o avansată stare de degradare, vor intra în reparații în primăvara acestui an. 

 

Două drumuri naționale din județul Botoșani, reabilitate în primăvară

Este vorba de drumul Dorohoi-Darabani și drumul Botoșani-Săveni. Pe cele două tronsoane vor fi turnate covoare asfaltice, pe o distanță de 24, respectiv 17 kilometri.

Fondurile vor fi alocate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care are în subordine drumurile naționale din județul Botoșani, fiind deja organizate licitațiile și semnate acordurile cadru. Reparațiile vor începe în primăvara acestui an.

Cât privește drumul Botoșani-Tg. Frumos, care nu a fost prins la finanțare în bugetul de stat aprobat de curând, șefii administrației județene spun că se va realiza investiția prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

"Drumul Botoșani-Tg. Frumos a rămas la nivel de CNADNR nefiind prins într-un amendament al bugetului central. Cred că spre sfârșitul anului, dacă nu anul viitor vor începe lucrările. În mod sigur prioritățile au fost altele, foarte mulți bani prinși în amendamente sunt pe zona de autostrăzi și drumuri naționale de a completa tronsoane, care nu puteau fi legate între ele. Dorohoi-Darabani intră anul acesta, Botoșani-Săveni la fel, pe întreținere cu covor asfaltic. Am discutat cu domnul Laicu, directorul DRDP, și sunt bani alocați", a declarat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2247

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1507

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
929

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...