Două drumuri naționale din județul Botoșani, reabilitate în primăvară

Două drumuri naționale de pe raza județului Botoșani, aflate într-o avansată stare de degradare, vor intra în reparații în primăvara acestui an. 

 

Două drumuri naționale din județul Botoșani, reabilitate în primăvară

Este vorba de drumul Dorohoi-Darabani și drumul Botoșani-Săveni. Pe cele două tronsoane vor fi turnate covoare asfaltice, pe o distanță de 24, respectiv 17 kilometri.

Fondurile vor fi alocate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care are în subordine drumurile naționale din județul Botoșani, fiind deja organizate licitațiile și semnate acordurile cadru. Reparațiile vor începe în primăvara acestui an.

Cât privește drumul Botoșani-Tg. Frumos, care nu a fost prins la finanțare în bugetul de stat aprobat de curând, șefii administrației județene spun că se va realiza investiția prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

"Drumul Botoșani-Tg. Frumos a rămas la nivel de CNADNR nefiind prins într-un amendament al bugetului central. Cred că spre sfârșitul anului, dacă nu anul viitor vor începe lucrările. În mod sigur prioritățile au fost altele, foarte mulți bani prinși în amendamente sunt pe zona de autostrăzi și drumuri naționale de a completa tronsoane, care nu puteau fi legate între ele. Dorohoi-Darabani intră anul acesta, Botoșani-Săveni la fel, pe întreținere cu covor asfaltic. Am discutat cu domnul Laicu, directorul DRDP, și sunt bani alocați", a declarat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Două apartamente afectate de incendiul din spatele Complexului Bulevard! Ce s-a găsit în locuinţa care a luat foc!

astăzi, 09:30
755

Potrivit col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cauza producerii incendiului din apartamentul situat la parterul blocului este de natură electrică....

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1349

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1436

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...