Două drumuri județene asfaltate, anul acesta, cu bani de la Guvern

Două drumuri județene asfaltate, anul acesta, cu bani de la Guvern

Banii primiți de Consiliul Județean pentru drumurile județene vor fi direcționați cu precădere către asfaltarea a două tronsoane, în cursul acestui an.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți, se va turna covor asfaltic pe drumul Huțani-Bucecea, o astfel de investiție urmând a fi făcută și pe drumul Dumeni-Cordăreni, cele două drumuri județene fiind într-o avansată stare de degradare.

”Anul acesta vom ataca în mod sigur Huțani-Bucecea, pentru că pe acolo se desfășoară traficul greu de transport al agregatelor, mă refer la  balast și vrem să evităm alte drumuri care traversează comunele și ar produce o uzură mai mare. Vom asfalta în două straturi. Mai vrem să intervenim și pe drumul Dumeni-Cordăreni. S-a făcut o inventariere a gropilor, iar acolo unde s-a folosit mai puțin antiderapant decât acțiunea de pluguire a drumurilor, acolo sunt stricăciuni mai puține. Unde s-a pluguit masiv, acolo arată mai rău”, a spus Macaleți.

Guvernul a alocat anul acesta județului Botoșani suma de 12,5 milioane de lei pentru întreținere și reparații drumuri județene și comunale. Luni are loc o consultare cu primarii din județ, după care se vor repartiza sumele pe fiecare unitate adminitrativ-teritorială în parte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
710

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
618

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
733

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...