Dorohoi, un oras in pragul colapsului financiar!

Dorohoi, un oras in pragul colapsului financiar!
Dorohoiul, altadata un oras cu industrie si locuri de munca asigurate pentru locuitorii sai, este acum in pragul colapsului financiar.

Nu vreau sa ma transform intr-un primar constructor, dar vreau sa fac investitii, vreau sa aduc bani europeni si de la Guvern. Chiar am cerut asistenta financiara pentru Dorohoi, a declarat primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Edilul sustine cu tarie ca Dorohoiul nu va ajunge pana la statutul de comuna, dar nici cel de municipiu nu il mai avantajeaza prea mult.

In contextul in care fabricile de sticlarie si portelan s-au inchis, afacerile recente s-au derulat in sistem lohn, iar Primaria este datoare vanduta la banci, municipiul Dorohoi are nevoie acuta de fonduri.

Numai cei rautaciosi afirma ca mai avem putin si Dorohoiul ajunge o comuna, dar nici statutul de municipiu nu l-a ajutat, ci din contra, taxele au fost mai mari, iar asistenta bugetara, ca sa zic asa, din partea statului a fost din ce in ce mai slabuta pentru zona asta. Iar faptul ca multe unitati industriale s-au inchis nu este un fapt care se datoreaza autoritatilor locale, ci modului in care s-a actionat in Romania. Voi incerca sa aduc fonduri europene, dar si Guvernul trebuie sa insiste mai mult pe aceste zone, este de parere Dorin Alexandrescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache, nervos pe arbitri: Şi arbitrii pot greşi, însă nu ştiu de ce o fac totdeauna împotriva echipei noastre

Duminică, 10 Decembrie 2017
496

Costel Enache a spus că este de părere că fotbalul este un sport supus greşelii atât de jucători cât şi de arbitri, însă nu este de acord ca arbitrii să greşească doar &ici...

Nicolae Dică, după victoria categorică cu FC Botoşani: Am fost pregătiţi din toate punctele de vedere

Duminică, 10 Decembrie 2017
428

Tehnicianul a spus că era o presiune în plus după victoria obţinută de CFR Cluj ce se distanţase la opt puncte înaintea jocului de la Botoşani. "Ne aşteptam să avem u...

O carte homeopatică: "Simt boala ca iubire a lui Hristos"

Duminică, 10 Decembrie 2017
207

Părintele Ioan Cr. Teşu este, pentru mine, un reper, dar şi un sprijin moral, mesajul său, pe atât de fundamental, pe atât de creştinesc, fiind ca în Kali Yuga modernă, "a cărei marcă e di...