Dorohoi, un oras in pragul colapsului financiar!

Dorohoi, un oras in pragul colapsului financiar!
Dorohoiul, altadata un oras cu industrie si locuri de munca asigurate pentru locuitorii sai, este acum in pragul colapsului financiar.

Nu vreau sa ma transform intr-un primar constructor, dar vreau sa fac investitii, vreau sa aduc bani europeni si de la Guvern. Chiar am cerut asistenta financiara pentru Dorohoi, a declarat primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Edilul sustine cu tarie ca Dorohoiul nu va ajunge pana la statutul de comuna, dar nici cel de municipiu nu il mai avantajeaza prea mult.

In contextul in care fabricile de sticlarie si portelan s-au inchis, afacerile recente s-au derulat in sistem lohn, iar Primaria este datoare vanduta la banci, municipiul Dorohoi are nevoie acuta de fonduri.

Numai cei rautaciosi afirma ca mai avem putin si Dorohoiul ajunge o comuna, dar nici statutul de municipiu nu l-a ajutat, ci din contra, taxele au fost mai mari, iar asistenta bugetara, ca sa zic asa, din partea statului a fost din ce in ce mai slabuta pentru zona asta. Iar faptul ca multe unitati industriale s-au inchis nu este un fapt care se datoreaza autoritatilor locale, ci modului in care s-a actionat in Romania. Voi incerca sa aduc fonduri europene, dar si Guvernul trebuie sa insiste mai mult pe aceste zone, este de parere Dorin Alexandrescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dinamo Bucuresti nu a mai castigat in Moldova de trei ani de zile

astăzi, 07:55
18

Gazeta a analizat jocurile bucureștenilor din Moldova, unde roș-albii nu au mai câștigat de doi ani și opt luni!, mai exact din sezonul 2014/2015.  Atunci, Mihai Teja debuta ca tehnicia...

Licitaţie pentru rezervarea a noi locuri de parcare în municipiul Botoşani

astăzi, 07:46
69

Primăria Municipiului Botoşani va scoate la licitaţie, în vederea rezervării, noi locuri de parcare în mai multe cartiere.Licitaţia va avea loc în data de 9 noiembrie, &icir...

Tânără ajunsă la spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon!

astăzi, 07:32
420

O tânără în vârstă de 18 ani, din judeţul Botoşani, a fost la un pas de moarte după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă.Tânăra, din Dracşani, a făc...