Dorohoi, un oras in pragul colapsului financiar!

Dorohoi, un oras in pragul colapsului financiar!
Dorohoiul, altadata un oras cu industrie si locuri de munca asigurate pentru locuitorii sai, este acum in pragul colapsului financiar.

Nu vreau sa ma transform intr-un primar constructor, dar vreau sa fac investitii, vreau sa aduc bani europeni si de la Guvern. Chiar am cerut asistenta financiara pentru Dorohoi, a declarat primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Edilul sustine cu tarie ca Dorohoiul nu va ajunge pana la statutul de comuna, dar nici cel de municipiu nu il mai avantajeaza prea mult.

In contextul in care fabricile de sticlarie si portelan s-au inchis, afacerile recente s-au derulat in sistem lohn, iar Primaria este datoare vanduta la banci, municipiul Dorohoi are nevoie acuta de fonduri.

Numai cei rautaciosi afirma ca mai avem putin si Dorohoiul ajunge o comuna, dar nici statutul de municipiu nu l-a ajutat, ci din contra, taxele au fost mai mari, iar asistenta bugetara, ca sa zic asa, din partea statului a fost din ce in ce mai slabuta pentru zona asta. Iar faptul ca multe unitati industriale s-au inchis nu este un fapt care se datoreaza autoritatilor locale, ci modului in care s-a actionat in Romania. Voi incerca sa aduc fonduri europene, dar si Guvernul trebuie sa insiste mai mult pe aceste zone, este de parere Dorin Alexandrescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (VII)

astăzi, 20:10
293

La 24 septembrie 1948, se naşte la Botoşani distinsul istoric şi publicist IONEL BEJENARU. Ataşat spaţiului botoşănean, l-a gratulat cu  peste 15 lucrări de o ţinută ştiinţifică...

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
317

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
990

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...