DOCUMENT: Sumele repartizate de Consiliul Judeţean pentru fiecare primărie!

Un număr de 57 de primării din judeţul Botoşani vor primi bani de la Consiliul Judeţean, din sumele alocate la rectificarea bugetară de acum câteva zile. Niciun leu nu a fost alocat Primăriei Municipiului Botoşani, în timp ce suma cea mai mare va fi dată unei comune. 

DOCUMENT: Sumele repartizate de Consiliul Judeţean pentru fiecare primărie!

Consilierii judeţeni se vor întruni, joi, în şedinţă extraordinară, pentru a repartiza cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, de la rectificarea bugetară, pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru achitarea arieratelor, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016.  

Suma totală ce va fi împărţită de Consiliul Judeţean este de 5,179 milioane lei.

Nu toate primăriile din judeţ vor primi însă fonduri. Un număr de nouă unităţi-administrativ teritoriale nu au răspuns adresei transmisă de Consiliul Judeţean, în timp ce alte zece primării au transmis că nu au nevoie de fonduri.

Primăria Municipiului Botoşani nu va primi niciun leu întrucât “prin adresă se solicită fonduri pentru plata ratelor scadente în anul 2016 la împrumuturile contractate de la Ministerul de Finanţe, fonduri care au fost asigurate în totalitate ¨de către Consiliul Judeţean prin anexa la Hotărârea nr. 3 din 8 ianuarie 2016”, după cum se specifică în proiectul de hotărâre. De pe listă a fost tăiată şi Primăria Dimăcheni întrucât a solicitat fonduri pentru arierate care nu se confirmă.

Cei mai mulţi bani au fost alocaţi unei comune condusă de un primar PSD, fiind vorba de Primăria Drăguşeni care va primi nu mai puţin de 418.000 lei.

Vezi AICI sumele ce vor fi repartizate pentru fiecare primărie din judeţ!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sinistrații din blocul de pe Primăverii vor putea reveni în locuințe după verificarea utilităților

astăzi, 14:26
76

Sinistrații din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de explozia de la jumătatea lunii septembrie, se vor putea întoarce în locuințe doar după ce se va ...

Consilieri noi în echipa prefectului judeţului

astăzi, 13:59
257

Cancelaria prefectului judeţului Botoşani are, de săptămâna aceasta, doi noi consilieri. Unul dintre aceştia se va ocupa de relaţiile cu presa, fiind vorba de fosta jurnalistă Mădălina ...

Se caută vinovaţii pentru întreruperea apei. Prefectul va face o informare la Ministerului Apelor şi Pădurilor!

astăzi, 13:41
83

Situaţia de la sfârşitul săptămânii trecute, când peste 100.000 de botoşăneni au rămas fără apă la robinete, va ajunge şi în atenţia ministrului Ministerului Apelor...