Discuții privind salariile la Consiliul Județean

Discuții privind salariile la Consiliul Județean

Salariile angajaților din administrația publică locală urmează a fi stabilite la nivelul Consiliilor Locale sau al Consiliilor Județene, după cum prevede noua Legea unitară a salarizării, intrată în vigoare de la data de 1 iulie.

Discuții privind lefurile salariaților vor avea loc și la Consiliul Județean Botoșani. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că cel mai probabil acestea vor rămâne la nivelul la care sunt în prezent, în condițiile în care la începutul anului funcționarii din instituție au beneficiat de o creștere considerabilă a salariilor, cu 75% în cazul funcționarilor și cu 20% în cazul personalului contractual.

Deși la nivel național au fost voci care au spus că sunt posibile și concedieri, șeful județului exclude o astfel de ipoteză, mai ales că instituția se confruntă cu deficit de personal.

"Avem o rundă de consultări cu sindicatele, dar totul se va petrece în limita bugetului disponibil la Consiliul Județean. Dorința mea este să rămână la același nivel salariile și mai departe vom vedea ce se va întâmpla. M-am ferit de a angaja, deși sunt pensionări, dar nu putem subția prea mult aparatul pentru că sunt problemele care sunt, dimineața a venit de la Direcția Investiții solicitând să îi dau măcar doi oameni că lipsesc patru", a precizat președintele Consiliului Județean.

Acesta a subliniat că majorările salariale ce au fost operate la nivelul instituției au afectat bugetul pentru dezvoltare și investiții.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
448

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
615

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
291

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...