Discuții privind salariile la Consiliul Județean

Discuții privind salariile la Consiliul Județean

Salariile angajaților din administrația publică locală urmează a fi stabilite la nivelul Consiliilor Locale sau al Consiliilor Județene, după cum prevede noua Legea unitară a salarizării, intrată în vigoare de la data de 1 iulie.

Discuții privind lefurile salariaților vor avea loc și la Consiliul Județean Botoșani. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că cel mai probabil acestea vor rămâne la nivelul la care sunt în prezent, în condițiile în care la începutul anului funcționarii din instituție au beneficiat de o creștere considerabilă a salariilor, cu 75% în cazul funcționarilor și cu 20% în cazul personalului contractual.

Deși la nivel național au fost voci care au spus că sunt posibile și concedieri, șeful județului exclude o astfel de ipoteză, mai ales că instituția se confruntă cu deficit de personal.

"Avem o rundă de consultări cu sindicatele, dar totul se va petrece în limita bugetului disponibil la Consiliul Județean. Dorința mea este să rămână la același nivel salariile și mai departe vom vedea ce se va întâmpla. M-am ferit de a angaja, deși sunt pensionări, dar nu putem subția prea mult aparatul pentru că sunt problemele care sunt, dimineața a venit de la Direcția Investiții solicitând să îi dau măcar doi oameni că lipsesc patru", a precizat președintele Consiliului Județean.

Acesta a subliniat că majorările salariale ce au fost operate la nivelul instituției au afectat bugetul pentru dezvoltare și investiții.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1411

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6160

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

Vineri, 17 Noiembrie 2017
7479

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. Fondurile pentru realizarea acestei in...