Discuții privind salariile la Consiliul Județean

Discuții privind salariile la Consiliul Județean

Salariile angajaților din administrația publică locală urmează a fi stabilite la nivelul Consiliilor Locale sau al Consiliilor Județene, după cum prevede noua Legea unitară a salarizării, intrată în vigoare de la data de 1 iulie.

Discuții privind lefurile salariaților vor avea loc și la Consiliul Județean Botoșani. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că cel mai probabil acestea vor rămâne la nivelul la care sunt în prezent, în condițiile în care la începutul anului funcționarii din instituție au beneficiat de o creștere considerabilă a salariilor, cu 75% în cazul funcționarilor și cu 20% în cazul personalului contractual.

Deși la nivel național au fost voci care au spus că sunt posibile și concedieri, șeful județului exclude o astfel de ipoteză, mai ales că instituția se confruntă cu deficit de personal.

"Avem o rundă de consultări cu sindicatele, dar totul se va petrece în limita bugetului disponibil la Consiliul Județean. Dorința mea este să rămână la același nivel salariile și mai departe vom vedea ce se va întâmpla. M-am ferit de a angaja, deși sunt pensionări, dar nu putem subția prea mult aparatul pentru că sunt problemele care sunt, dimineața a venit de la Direcția Investiții solicitând să îi dau măcar doi oameni că lipsesc patru", a precizat președintele Consiliului Județean.

Acesta a subliniat că majorările salariale ce au fost operate la nivelul instituției au afectat bugetul pentru dezvoltare și investiții.

 

 

Spune-ne opinia ta