Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Reprezentanții Primăriei Botoșani au avut o nouă întâlnire cu cei de la DelGaz Grid pentru a discuta despre preluarea de către municipalitate a rețelei de iluminat public.

Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, până la jumătatea lunii iulie reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o propunere financiară, urmând ca ulterior acest transfer de rețea să fie pus în discuție și la nivelul Consiliului Local, în ceea ce privește costurile.

"Reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o analiză asupra solicitărilor pe care le-am făcut și cu un preț estimativ în aproximativ trei săptămâni, termen maxim. Când vor avea estimarea fac o solicitare la primărie și continuăm negocierile. Noi nu avem un plafon pe care îl înaintăm, care să fie foarte ferm, pentru că misiunea noastră este să mergem cu rezultatul negocierii în Consiliul Local iar acest rezultat să fie aprobat de consilieri", a precizat Cosmin Andrei.

În acest moment, municipalitatea gestionează din rețea doar corpurile de iluminat, iar odată cu preluarea va putea face investiții de amploare.

"Contractul de mentenanță este acum în elaborare și delegarea gestiunii va fi scoasă la licitație în aproximativ două-trei luni de zile. Lucrăm la caietul de sarcini iar firma câștigătoare va trebui să gestioneze și această rețea, dacă va fi cumpărată", a mai spus edilul.

Reprezentanții primăriei speră ca până la finele acestui an să preia rețeaua de iluminat public. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

astăzi, 09:50
99

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1484

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
469

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...