Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Reprezentanții Primăriei Botoșani au avut o nouă întâlnire cu cei de la DelGaz Grid pentru a discuta despre preluarea de către municipalitate a rețelei de iluminat public.

Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, până la jumătatea lunii iulie reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o propunere financiară, urmând ca ulterior acest transfer de rețea să fie pus în discuție și la nivelul Consiliului Local, în ceea ce privește costurile.

"Reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o analiză asupra solicitărilor pe care le-am făcut și cu un preț estimativ în aproximativ trei săptămâni, termen maxim. Când vor avea estimarea fac o solicitare la primărie și continuăm negocierile. Noi nu avem un plafon pe care îl înaintăm, care să fie foarte ferm, pentru că misiunea noastră este să mergem cu rezultatul negocierii în Consiliul Local iar acest rezultat să fie aprobat de consilieri", a precizat Cosmin Andrei.

În acest moment, municipalitatea gestionează din rețea doar corpurile de iluminat, iar odată cu preluarea va putea face investiții de amploare.

"Contractul de mentenanță este acum în elaborare și delegarea gestiunii va fi scoasă la licitație în aproximativ două-trei luni de zile. Lucrăm la caietul de sarcini iar firma câștigătoare va trebui să gestioneze și această rețea, dacă va fi cumpărată", a mai spus edilul.

Reprezentanții primăriei speră ca până la finele acestui an să preia rețeaua de iluminat public. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2740

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1750

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1053

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...