Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Reprezentanții Primăriei Botoșani au avut o nouă întâlnire cu cei de la DelGaz Grid pentru a discuta despre preluarea de către municipalitate a rețelei de iluminat public.

Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, până la jumătatea lunii iulie reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o propunere financiară, urmând ca ulterior acest transfer de rețea să fie pus în discuție și la nivelul Consiliului Local, în ceea ce privește costurile.

"Reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o analiză asupra solicitărilor pe care le-am făcut și cu un preț estimativ în aproximativ trei săptămâni, termen maxim. Când vor avea estimarea fac o solicitare la primărie și continuăm negocierile. Noi nu avem un plafon pe care îl înaintăm, care să fie foarte ferm, pentru că misiunea noastră este să mergem cu rezultatul negocierii în Consiliul Local iar acest rezultat să fie aprobat de consilieri", a precizat Cosmin Andrei.

În acest moment, municipalitatea gestionează din rețea doar corpurile de iluminat, iar odată cu preluarea va putea face investiții de amploare.

"Contractul de mentenanță este acum în elaborare și delegarea gestiunii va fi scoasă la licitație în aproximativ două-trei luni de zile. Lucrăm la caietul de sarcini iar firma câștigătoare va trebui să gestioneze și această rețea, dacă va fi cumpărată", a mai spus edilul.

Reprezentanții primăriei speră ca până la finele acestui an să preia rețeaua de iluminat public. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
845

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

Vineri, 22 Septembrie 2017
1695

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

Vineri, 22 Septembrie 2017
1942

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...