Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Reprezentanții Primăriei Botoșani au avut o nouă întâlnire cu cei de la DelGaz Grid pentru a discuta despre preluarea de către municipalitate a rețelei de iluminat public.

Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, până la jumătatea lunii iulie reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o propunere financiară, urmând ca ulterior acest transfer de rețea să fie pus în discuție și la nivelul Consiliului Local, în ceea ce privește costurile.

"Reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o analiză asupra solicitărilor pe care le-am făcut și cu un preț estimativ în aproximativ trei săptămâni, termen maxim. Când vor avea estimarea fac o solicitare la primărie și continuăm negocierile. Noi nu avem un plafon pe care îl înaintăm, care să fie foarte ferm, pentru că misiunea noastră este să mergem cu rezultatul negocierii în Consiliul Local iar acest rezultat să fie aprobat de consilieri", a precizat Cosmin Andrei.

În acest moment, municipalitatea gestionează din rețea doar corpurile de iluminat, iar odată cu preluarea va putea face investiții de amploare.

"Contractul de mentenanță este acum în elaborare și delegarea gestiunii va fi scoasă la licitație în aproximativ două-trei luni de zile. Lucrăm la caietul de sarcini iar firma câștigătoare va trebui să gestioneze și această rețea, dacă va fi cumpărată", a mai spus edilul.

Reprezentanții primăriei speră ca până la finele acestui an să preia rețeaua de iluminat public. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
230

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
475

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
251

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...