Directorul Urban Serv: "Ni s-a spus să căutăm un elicopter pentru tăierea arborilor din cimitire"

Tăierea arborilor din cimitiriele din municipiul Botoșani se dovedește a fi o operațiune extrem de dificilă. Un monument funerar a fost avariat în cimitirul Eternitatea după ce în timpul tăierii unui pom crengile au căzut pentru construcție.

Directorul Urban Serv: "Ni s-a spus să căutăm un elicopter pentru tăierea arborilor din cimitire"

Societatea Urban Serv a contractat serviciile unei firme care să se ocupe de tăierea copacilor care prezintă pericol în cele două cimitire, după ce în timpul unei furtuni, în cimitirul Pacea, un arbore s-a rupt și a distrus nu mai puțin de zece monumente funerare.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, susține că o bună parte din pomii care trebuie tăiați sunt înconjurați de morminte, iar crengile tăiate se părbușesc peste acestea.

"În cimitirul Eternitatea am avut de tăiat șase arbori care au fost marcați și am avut și acolo o problemă cu unul din arbori care s-a aflat în mijlocul unei parcele înconjurat pe o rază de cel puțin 30 de metri de monumente funerare. În momentul în ca re a fost tăiat a căzut peste un monument funerar și a fost deteriorat parțial. Am făcuit solicitare firmei cu care am avut contractul de tăiere să facă remediere și o să vedem dacă o face în mod amiabil sau vom ajunge în instanță cu problerma respectivă. Cert este că ni s-a spus foarte clar că pentru copacii care sunt în parcele, care sunt înconjurați de monumente funerare, să căutăm un elicopter că nu se mai prinde nimeni să taie pe bucăți. Şi va fi o problemă pentru astfel de situaţii", a spus Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

 

 

Spune-ne opinia ta