Directorul unei instituţii din Botoşani, suspendat de funcţie!

Directorul unei instituţii din Botoşani, suspendat de funcţie!

Directorul unei instituţii publice din Botoşani a fost suspendat din funcţie în baza unei decizii luată de conducerea centrală. În locul acestuia a fost numită deja o altă persoană.

Este vorba de Liviu Zaharia, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agicultură-Centrul Judeţean Botoşani, care nu se mai află la conducerea instituţiei începând cu data de 23 iunie. Suspendarea acestuia din funcţie vine după ce a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru fraude cu fonduri europene.  

Liviu Zaharia este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de ”folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Constantin Rădeanu, primarul comunei Frumuşica.

În locul lui Zaharia, la conducerea APIA Botoşani a fost numită Gica Huţanu, director executiv adjunct. La trei zile după ce a primit decizia de suspendare din funcţie, Zaharia a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care a solicitat anularea actului administrativ emis de conducerea centrală a APIA.

Citeşte şi Primar botoşănean şi şef de instituţie deconcentrată, la judecată pentru fraudă cu bani europeni!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
16

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
350

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
133

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...