Directorul unei instituţii din Botoşani, suspendat de funcţie!

Directorul unei instituţii din Botoşani, suspendat de funcţie!

Directorul unei instituţii publice din Botoşani a fost suspendat din funcţie în baza unei decizii luată de conducerea centrală. În locul acestuia a fost numită deja o altă persoană.

Este vorba de Liviu Zaharia, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agicultură-Centrul Judeţean Botoşani, care nu se mai află la conducerea instituţiei începând cu data de 23 iunie. Suspendarea acestuia din funcţie vine după ce a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru fraude cu fonduri europene.  

Liviu Zaharia este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de ”folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Constantin Rădeanu, primarul comunei Frumuşica.

În locul lui Zaharia, la conducerea APIA Botoşani a fost numită Gica Huţanu, director executiv adjunct. La trei zile după ce a primit decizia de suspendare din funcţie, Zaharia a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care a solicitat anularea actului administrativ emis de conducerea centrală a APIA.

Citeşte şi Primar botoşănean şi şef de instituţie deconcentrată, la judecată pentru fraudă cu bani europeni!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
860

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
267

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1098

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...