Diferenţe salariale cauzate de legea salarizării unice la angajaţi din acelaşi domeniu

Şedinţa Comisiei de Dialog Social a reunit la aceeaşi masă liderii sindicatelor botoşănene, parlamentarii care reprezintă judeţul în legislativ, şefii instituţiilor subordonate Ministerului Muncii şi reprezentanţii patronatelor.

Diferenţe salariale cauzate de legea salarizării unice la angajaţi din acelaşi domeniu

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Fiecare sindicalist a atras atenţia asupra problemelor care vor decurge din aplicarea legii salarizării unitare, o situaţie aparte reprezentând-o angajaţii din domeniul asistenţei sociale.

Camelia Socianu, preşedintele Sindicatului Impact, a declarat că au fost depistate mai multe anomalii în lege, asupra cărora deja s-au trimis informări către parlamentari, în aşteptarea corectării acestora.

"Noi suntem cel mai mare sindicat pe asistenţa socială din judeţul Botoşani şi ne confruntăm cu mai multe probleme pentru că asistenţa socială cuprinde categorii din două familii ocupaţionale: avem acea familie ocupaţională pe grila de sănătate şi asistenţă socială, iar 40% din salariaţi sunt cuprinşi pe grila din administraţie publică. În proiectul legii pentru specialiştii din asistenţă socială- personal contractual care îşi desfăşoară activitatea cu precădere în DGASPC dar şi în unele servicii subordonate primăriei, vor avea un salariu bine stabilit, cu coeficienţi pe grile iar personalul care este pe grila de la administraţie publică vor avea salarii stabilite prin hotărâri de Consilii Judeţene şi Locale. Considerăm că aici poate exista o problemă, având în vedere că autoritățile publice locale, mă refer la comunele mai mici, s-ar putea să ajungă la anumite situaţii în care să nu mai poată păstra salariile cel puţin de la nivelul actual şi să fie nevoiţi ca într-un an- doi să scadă salariile pentru personalul din aparatul de specialitate şi unităţile subordonate", a spus Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact, ce reuneşte atât salariaţii din asistenţa socială cât şi din muzee.

Potrivit Cameliei Socianu, sunt deja discriminări cauzate de apariţia legii 250 din decembrie 2016 şi majorarea cu 20% a personalului de administraţia publică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO - Protest in fata Guvernului: Referendum pentru toti sa stim daca suntem hoti! Anticipate!

Miercuri, 20 Iunie 2018
284

Peste 2.000 de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Victoriei, dupa ce mare parte au protestat la amiaza la Parlament fata de modificarile periculoase aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Pro...

Circ în toată regula făcut de un șofer, după ce a produs un accident pe strada Pacea!

Miercuri, 20 Iunie 2018
2266

Astăzi, poliţiştii Biroului Rutier - Poliţia municipiului Botoşani au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoşani, bănuit de ...

Sentința definitivă pentru Dan Șova: 3 ani de închisoare cu executare!

Miercuri, 20 Iunie 2018
329

Trei ani este pedeapsa pentru Dan Şova, la ultimul termen al procesului CET Govora. În primă instanţă, fostul senator fusese condamnat tot la trei ani de detenţie, pentru trafic de influen...