Diferenţe salariale cauzate de legea salarizării unice la angajaţi din acelaşi domeniu

Şedinţa Comisiei de Dialog Social a reunit la aceeaşi masă liderii sindicatelor botoşănene, parlamentarii care reprezintă judeţul în legislativ, şefii instituţiilor subordonate Ministerului Muncii şi reprezentanţii patronatelor.

Diferenţe salariale cauzate de legea salarizării unice la angajaţi din acelaşi domeniu

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Fiecare sindicalist a atras atenţia asupra problemelor care vor decurge din aplicarea legii salarizării unitare, o situaţie aparte reprezentând-o angajaţii din domeniul asistenţei sociale.

Camelia Socianu, preşedintele Sindicatului Impact, a declarat că au fost depistate mai multe anomalii în lege, asupra cărora deja s-au trimis informări către parlamentari, în aşteptarea corectării acestora.

"Noi suntem cel mai mare sindicat pe asistenţa socială din judeţul Botoşani şi ne confruntăm cu mai multe probleme pentru că asistenţa socială cuprinde categorii din două familii ocupaţionale: avem acea familie ocupaţională pe grila de sănătate şi asistenţă socială, iar 40% din salariaţi sunt cuprinşi pe grila din administraţie publică. În proiectul legii pentru specialiştii din asistenţă socială- personal contractual care îşi desfăşoară activitatea cu precădere în DGASPC dar şi în unele servicii subordonate primăriei, vor avea un salariu bine stabilit, cu coeficienţi pe grile iar personalul care este pe grila de la administraţie publică vor avea salarii stabilite prin hotărâri de Consilii Judeţene şi Locale. Considerăm că aici poate exista o problemă, având în vedere că autoritățile publice locale, mă refer la comunele mai mici, s-ar putea să ajungă la anumite situaţii în care să nu mai poată păstra salariile cel puţin de la nivelul actual şi să fie nevoiţi ca într-un an- doi să scadă salariile pentru personalul din aparatul de specialitate şi unităţile subordonate", a spus Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact, ce reuneşte atât salariaţii din asistenţa socială cât şi din muzee.

Potrivit Cameliei Socianu, sunt deja discriminări cauzate de apariţia legii 250 din decembrie 2016 şi majorarea cu 20% a personalului de administraţia publică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

astăzi, 20:28
505

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

astăzi, 19:04
732

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

astăzi, 17:53
1268

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...