Depozitul de la Stăuceni rămâne închis duminica. Ce se întâmplă cu gunoiul care se adună în weekend!

Încercarea societății Urban Serv de a obține deschiderea depozitului ecologic de la Stăuceni și în ziua de duminică nu are, deocamdată, sorți de izbândă

Depozitul de la Stăuceni rămâne închis duminica. Ce se întâmplă cu gunoiul care se adună în weekend!

În urma discuțiilor purtate de către conducerea operatorului de salubritate cu reprezentanții Consiliului Județean s-a ajuns la concluzia că luarea unei astfel de măsuri ar genera costuri suplimentare, care ar afecta în mod direct cetățenii, prin majorarea tarifului. 

În plus, contractul cu administratorul depozitului ecologic nu poate fi modificat până la data de 1 septembrie, după cum susține vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma.

"Cei de la Urban Serv au venit cu o solicitare scrisă prin care ar fi dorit să dispunem măsuri de a fi deschis depozitul ecologic de la Stăuceni și în ziua de duminică. Având în vedere studiul de fezabilitate, contractul încheiat cu operatorul de acolo, este prevăzut ca și număr de zile doar șase până pe data de 1 septembrie când se împlinește un an de la semnarea contractului. Cu siguranță nu vom interveni să mergem în plenul ședinței de Consiliu Județean să aprobăm act adițional pentru modificarea programului având în vedere că acest lucru ar duce la creșteri semnificative de tarif la colectarea și transport deșeuri, implicit la intrarea pe depozit, lucru care ar avea un impact negativ, având în vedere că deja toată lumea reclamă faptul că tarifele sunt destul de mari", a menționat Liviu Toma.

O soluție totuși există pentru ca platformele din municipiul Botoșani să nu fie pline de deșeuri. Gunoiul ce se adună în weekend va fi colectat de la platformele unde se generează cantități mari de deșeuri va fi colectat inclusiv duminica și va fi dus la Stăuceni a doua zi.

"S-a ajuns la concluzia că domnul director de la Urban Serv va dispune măsuri tehnice organizatorice încât să reușească să acopere cel puțin pentru paltformele unde se adună cantități semnificative de deșeuri, încât acestea să fie ridicate și în ziua de duminică, iar luni la prima oră mașina să fie descărcată la depozit până vom găsi soluții tehnice să nu mergem pentru creșterea tarifului. Când se împlinește un an de contract se va face o analiză mai amplă să vedem și cantitățile dacă sunt cele anunțate la începutul proiectului, dacă se justifică să fie deschis 24 de ore din 24, pentru că va fi cu niște costuri și să vedem cine și le asumă", a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean.  

 

Spune-ne opinia ta