Demersuri ale Instituţiei Prefectului pentru punerea în funcţiune a Staţiei de Pompare a Apei Stânca!

Demersuri ale Instituţiei Prefectului pentru punerea în funcţiune a Staţiei de Pompare a Apei Stânca!

Punerea în funcţiune a Staţiei de Pompare a Apei Stânca depinde în mare măsură de alimentarea cu energie electrică a punctului, furnizarea utilităţii fiind sistată de o lungă perioadă de timp. Acest fapt i-a fost adus la cunoştinţă şi ministrului agriculturii, Petre Daea, cu ocazie vizitei de miercuri în judeţul Botoşani.

Pentru a sprijini eforturile Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare- Unitatea de Administrare Botoşani, prefectul Dan Şlincu a invitat în această dimineaţă la discuţii conducerea ANIF şi a Delgaz Grid, în vederea găsirii unei soluţii rapide pentru ca Staţia să beneficieze de alimentare cu energie electrică până la mijlocul lunii iulie, atunci când sunt programate probe în funcţionare.

Potrivit lui Ovidiu Ciripan, coordonatorul judeţean al Delgaz Grid, soluţia este montarea unui tranformator şi a unor celule de medie tensiune care să asigure alimentarea cu energie electrică, investiţia urmând să fie suportată de ANIF.

Prefectul Dan Şlincu spune că spre deosebire de SPA Manoleasa,  situaţia SPA Stânca este mult îngreunată de faptul că lipseşte partea electrică şi posibilitatea de alimentare.

 „Practic, Staţia de la Stânca nu mai exista, entitatea nu mai apărea drept consumator în evidenţele distribuitorului din anul 1995. Încercăm toate variantele pentru ca la mijlocul lunii iulie, Staţia să fie alimentată cu energie, urmând ca ulterior fermierii sau asociaţiile de udători să aibă apa pe canalele de irigaţii”, a spus Dan Şlincu, potrivit unui comunicat al Cancelariei Prefectului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
16

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
48

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
79

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...