Demers EȘUAT al municipalității de preluare a Cinematografului Unirea!

Încercarea Primăriei Botoșani de a prelua în administrare spațiul în care funcționează Cinematograful Unirea nu a avut un răspuns pozitiv din partea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor din România (RADEF).

Demers EȘUAT al municipalității de preluare a Cinematografului Unirea!

În luna ianuarie a acestui an, consilierii locali și-au dat acordul pentru notificarea RADEF în vederea preluării din proprietatea privată a statului în domeniul public al municipiului Botoșani a sălii de spectacol, împreună cu terenul și bunurile mobile aferente.

Solicitarea municipalității a fost făcută în baza unui act normativ care a apărut la finele anului trecut, care reglementează în beneficiul administraţiilor locale posibilitatea de preluare a sălilor de spectacol cinematografic din proprietatea privată a statului în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale. 

"Am primit o adresă de la RADEF care ne spune într-un fel mai elegant sau nu că ei nu respectă Ordonanța 91 din 29 noiembrie 2016 pentru a ne ceda Cinematograful Unirea, pentru că ei așteaptă ca această ordonanță să fie aprobată printr-o lege. Și se spune în adresă: "În măsura în care OUG  va fi aprobată prin lege de Parlament în forma actuală ori vor fi aprobate modificările propuse, însă subzistă oligația Regiei de încheiere a formalităților de predare a activului pe care îl solicitați, vă asigurăm că vom proceda cu celeritate la punerea în aplicare a dispozițiilor acesteia". Deci răspunsul este că nu ne dau Cinematograful. Cam asta este, scurt și la obiect, că nu respectă ordonanța că ar trebui să apară și legea", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul spune că se va reveni cu o adresă la RADEF, pentru punerea în aplicarea a prevederilor legislative. 

"Pentru noi era important să dezvoltăm un proiect pe actuala structură a Cinematografului pentru că avem Filarmonica care nu are un sediu, plătim chirii și utilități la Casa Sindicatelor, Teatrul M. Eminescu stă în chirie la Casa Tineretului. Una era să administrăm noi un spațiu și prioritatea era clar Filarmonica, pentru că teatrul este într-o procedură pe care îmi doresc să o ducem la capăt", a mai spus primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2762

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1760

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1056

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...