Delegaţie de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, prezentă la Botoşani. Oferta făcută Primăriei!

O delegație formată din specialiști ai Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), experți tehnici ai Berliner Energie Agentur, Tractebel Enginerring GDF Suez, și experții juriști și financiari ai TUD, este în aceste zile prezentă în municipiul Botoşani.

Delegaţie de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, prezentă la Botoşani. Oferta făcută Primăriei!

Scopul vizitei la Primăria Botoșani îl reprezintă oferta BERD de a asigura dezvoltarea unor proiecte de eficiență energetică pentru sistemul de iluminat stradal  din municipiu.

În speță, sprijinul constă în realizarea unui audit de eficiență energetică pentru sistemul de iluminat din municipiul Botoșani. Acesta va cuprinde o analiză-diagnostic a sistemului de iluminat public actual precum și recomandări de soluții tehnice pentru îmbunătățirea performanțelor sistemului.

Beneficiile oferite sunt: asistența tehnică și financiară gratuită oferită de către BERD prin Consorțiul de consultanți, transferul de know how din partea experților cu experiență, posibilitatea de accesare a finanțării BERD.

Discuțiile preliminarii care au avut loc astăzi, au cuprins punerea la dispoziție a informațiilor primare necesare demarării auditului energetic, constituirea unui grup de lucru comun format din experții externi și specialiști din Primăria Botoșani.

Prezent la discuții, primarul Cătălin Mugurel Flutur a ținut să sublinieze faptul că oferta BERD este o oportunitate de a continua proiectele realizate anterior în domeniul iluminatului inteligent. 

Comunicat de presă Primăria Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
109

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
94

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
96

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...