Decizie contestată de botoşăneni: Mânăstirea Popăuţi primeşte 20 de locuri de parcare

Mânăstirea Sfântul Nicolae Domnesc Popăuţi a primit, din partea Consiliului Municipal, dreptul de administrare a 20 de locuri de parcare, două dintre ele fiind destinate persoanelor cu handicap. Asta în condiţiile în care botoşănenii care locuiesc în zonă s-au opus iniţiativei.

Decizie contestată de botoşăneni: Mânăstirea Popăuţi primeşte 20 de locuri de parcare

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Proiectul iniţial supus dezbaterii aleşilor locali prevedea alocarea în administrare a 25 de locuri de parcare. Botoşănenii care locuiesc în zonă au trimis însă scrisori la primărie prin care critică solicitarea Mânăstirii.

"Considerăm că locurile trebuie să fie publice toate, având în vedere că şi drepturile noastre ca şi cetăţeni plătitori de taxe şi impozite trebuie respectate. Vă mai rugăm să ţineţi cont că este şi o instituţie publică de mare necesitate, adică Secţia de Contagioase a Spitalului Mavromati imediat în vecinătatea mânăstirii care are aceleaşi drepturi şi merită să se bucure de aceeaşi atenţie din partea dumneavoastră. Vă aducem la cunoştinţă că mânăstirea deţine suficient spaţiu în interiorul curţii, ba chiar şi un teren dobândit după un proces cu Spitalul Mavromati, unde îşi poate amenaja o parcare privată cu foarte multe locuri pentru adepţii săi", scriau locuitorii din zonă.

În şedinţa de Consiliu Local, viceprimarul Marian Murariu a venit cu un amendament:

"Amendamentul este următorul: din totalul de 24 de locuri de parcare adiacente Mânăstirii Sf. Nicolae Domnesc Popăuţi, se aprobă transmiterea în adminstrarea lăcaşului de cult a unui număr de 20 de locuri de parcare, din care două vor fi destinate persoanelor cu handicap, iar celelalte patru locuri rămase vor avea regim de parcare publică, fără taxă. Sunt 24 de locuri de parcare în total, săptămâna trecută o echipă de la Direcţia Edilitare a trasat acolo şi sunt 24, nu 25. Din cele 20 pe care le dăm la Mânăstire, două sunt rezervate persoanelor cu handicap. Conform legii, trebuie să asigurăm minim două locuri pentru persoanele cu handicap", a spus Marian Murariu.

Proiectul a fost aprobat cu amendament.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1787

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1678

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1142

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...