De când vor fi aplicate noile chirii pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani!

Societatea Locativa va finaliza în cel mai scurt timp calculele pentru noile chirii de la locuințele ANL, din municipiul Botoșani, după ce au fost publicate și normele de aplicare a actului normativ prin care s-a stabilit noua modalitate de calcul.

De când vor fi aplicate noile chirii pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani!

Potrivit lui Florin Gornea, directorul Locativa, noile chirii vor fi aplicabile începând cu data de 1 mai. Aceastea se vor duba față de nivelul plătit de chiriași în cursul anului 2016.

Spre exemplu, pentru un apartament cu două camere noile chirii vor fi în jur de 160-170 de lei, în timp ce pentru o garsonieră vor ajunge la 110 lei.

"Vineri am primit normele și vom încerca să aplicăm noile chirii începând cu data de 1 mai. Asta depinde și de chiriași care trebuie să ne aducă documentele specifice pentru a recalcula aceste chirii. Este și un articol în lege care nouă ni se pare ciudat, dar vom avea o întâlnire în cadrul societății să luăm o hotărâre și cu privire la acest articol și o să vedem cum facem. Articolul prevede că modificarea chiriilor se face o singură dată pe an. E puțin interpretabil, dacă va fi nevoie vom cere niște relații suplimentare de la ANL București pentru că nu vrem să greșim. Încercăm să finalizăm calculele în două zile. Colegii mei lucrează deja la un model de act adițional", a precizat directorul Locativa.

O majorare a chiriilor a mai fost operată o dată în acest an, începând cu data de 1 ianuarie. Valoarea chiriilor a fost însă vehement contestată de chiriași, în condițiile în care acestea s-au majorat și de 6-7 ori.

Valul de nemulțimiri de la nivelul întregii țări a dus la modificarea modului de calcul, motiv pentru care acum se va face o recalculare.

 

 

Spune-ne opinia ta