Darea cu subsemnatul, spaima Consiliului Local din Botoșani

Darea cu subsemnatul, spaima Consiliului Local din Botoșani

Nu a decurs nicio ședință de Consiliu Local, până acum, fără ca cele două tabere ale aleșilor să se ia peste picior una pe cealaltă sau fără ca unii consilieri să se angajeze în dispute, uneori în ton ironic, alteori în ton nervos. Mai nou, un mod al acestora de a se îmboldi reciproc este "darea cu subsemnatul", de care par să se teamă toți.

După o ceartă în toată regula pe tema execuției bugetului, a rectificării acestuia și a altor chestiuni adiacente cu viceprimarul Cosmin Andrei, Flutur i-a dat un sfat edilului, punct din care întregul Consiliu s-a agitat.

Cătălin Flutur: Domnule viceprimar Cosmin Andrei, lăsați loc și de bună ziua, că se termină și perioada asta. În viață, mai este timp. Sunt colegii consilieri, pe care îi târâți într-o aventură absolut necunoscută. Peste un an, doi, trei, vor da cu subsemnatul. E bine să lăsați loc de bună ziua, la toată lumea, să vă puteți uita în ochii celor din Botoșani și peste un an, doi.

Mihai Tincu: L-aș ruga pe domnul primar, când s-a referit la consilieri... Eu cel puțin nu înțeleg. Ce înțelege domnia sa prin a da cu subsemnatul? Ce înțelegeți prin sintagma a da cu sumsemnatul? 

Flutur: Eu aș lămuri chestia asta, dar poate până să ajungeți la răspuns o să înțelegeți ce înseamnă a da cu subsemnatul.

Eugen Țurcanu: Îi răspund domnului Tincu, că sunt mai sophos, că după aia, știți...tic-tac, tic-tac... (val de râsete în CL)

După ce apele au părut să se potolească, Cosmin Andrei s-a legat de atribuțiile lui Eugen Țurcanu, șeful DSPSA, care par a fi depășite, în viziunea sa. Chestiunea a fost pusă în relație tot cu subsemnarea.

A. Cosmin: Am spus și data trecută. Primește DSPSA niște atribuții care aduc atingere și la patrimoniu. Dacă tot discutam despre ceea ce înseamnă să dai cu subsemnatul, îi dați o putere foarte mare domnului Țurcanu, care probabil votează în Consiliul Local pentru a face parte din Comisia 1. Până la urmă putem să îl lăsăm să facă acest lucru, dar voi spuneți aici, în amendament, că se va face la propunerea DSTSA. Adică în familie, aș, nu mai vorbiți de dat cu subsemnatul.

E. Țurcanu: O precizare, domnul Cosmin Andrei. Poate peste 11 ani nu vom mai fi nici noi pe aici. Una la mână. Doi: nu știm cine o să fie primar, până una alta sunt alegeri. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
6

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
29

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
27

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...