Dan Nica propune premii pentru politistii buni si concedieri pentru cei care nu-si fac treaba

Dan Nica propune premii pentru politistii buni si concedieri pentru cei care nu-si fac treaba
Politistii care s-au comportat exemplar vor fi premiati, iar cei care nu isi fac treaba vor fi dati afara, potrivit Ministrului de Interne, Dan Nica.

Politistii romani au fost implicati in ultima perioada intr-o actiune de amploare la nivelul tarii, numita "Strada" 2009, a anuntat Ministrul de Interne. Actiunea "Strada" a inceput acum aproximativ o luna si a dus la prinderea a aproximativ 1.000 de infractori.

"Planul "Strada" 2009 a inceput in 18 februarie si am dispus sa aiba loc in toate judetele Romaniei pentru ca am fost ingrijorat de modul la care se mainfesta infractionalitatea. Am facut si facem o evaluare a modului in care se face aceasta actiune. Se pare ca in unele judete cooperarea intre politie si jandarmerie nu se desfasoara pe coordonate foarte bune. (...) Au fost prinsi aproximativ 1.000 de infractori", a precizat ministrul de Interne, citat de ziare.com.

Masurile luate de politisti au fost de organizarea de actiuni zilnice in zonele in care se stie ca exista clanuri de interlopi iar prioritatea au constat-o cei care detineau arme albe. Ministrul a precizat ca au fost dispuse controale la unitatile bancare si cele care se ocupa cu transport de bani pentru a asigura respectarea legii in domeniu.

Ministrul a adaugat ca politistii care s-au comportat exemplar in situatii limita, cum ar fi cazul politistei care l-a dezarmat pe cel care a jefuit un local (inarmat cu o surubelnita) vor fi premiati. El a mai mentionat si cazul politistului care a prins un infractor care furase elementele de siguranta ale garniturii unui tren.

"Daca acel infractor nu ar fi fost prins, ne-am fi putut confrunta cu o catastrofa cu zeci, poate chiar sute de raniti", a declarat ministrul. In ceea ce priveste persoanele care nu isi indeplinesc in mod corespunzator atributiile de serviciu, ministrul a precizat ca acestea vor fi eliminate din sistem. "Cei care nu isi fac treaba vor fi dati afara din Minister", a conchis Dan Nica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

astăzi, 19:16
42

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de produc...

Iohannis a promulgat legea: Persoanele care refuză un loc de muncă vor pierde ajutorul social!

astăzi, 18:25
894

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul s...

Protestul diasporei din 10 august nu a primit aviz de la Primaria Capitalei!

astăzi, 17:54
144

Mult anuntatul protest al diasporei programat pentru 10 august nu a primit avizul Primariei Capitalei. "Dupa lungi insistente, in sfarsit am primit un raspuns referitor la cererea facuta cat...