Dan Nica propune premii pentru politistii buni si concedieri pentru cei care nu-si fac treaba

Dan Nica propune premii pentru politistii buni si concedieri pentru cei care nu-si fac treaba
Politistii care s-au comportat exemplar vor fi premiati, iar cei care nu isi fac treaba vor fi dati afara, potrivit Ministrului de Interne, Dan Nica.

Politistii romani au fost implicati in ultima perioada intr-o actiune de amploare la nivelul tarii, numita "Strada" 2009, a anuntat Ministrul de Interne. Actiunea "Strada" a inceput acum aproximativ o luna si a dus la prinderea a aproximativ 1.000 de infractori.

"Planul "Strada" 2009 a inceput in 18 februarie si am dispus sa aiba loc in toate judetele Romaniei pentru ca am fost ingrijorat de modul la care se mainfesta infractionalitatea. Am facut si facem o evaluare a modului in care se face aceasta actiune. Se pare ca in unele judete cooperarea intre politie si jandarmerie nu se desfasoara pe coordonate foarte bune. (...) Au fost prinsi aproximativ 1.000 de infractori", a precizat ministrul de Interne, citat de ziare.com.

Masurile luate de politisti au fost de organizarea de actiuni zilnice in zonele in care se stie ca exista clanuri de interlopi iar prioritatea au constat-o cei care detineau arme albe. Ministrul a precizat ca au fost dispuse controale la unitatile bancare si cele care se ocupa cu transport de bani pentru a asigura respectarea legii in domeniu.

Ministrul a adaugat ca politistii care s-au comportat exemplar in situatii limita, cum ar fi cazul politistei care l-a dezarmat pe cel care a jefuit un local (inarmat cu o surubelnita) vor fi premiati. El a mai mentionat si cazul politistului care a prins un infractor care furase elementele de siguranta ale garniturii unui tren.

"Daca acel infractor nu ar fi fost prins, ne-am fi putut confrunta cu o catastrofa cu zeci, poate chiar sute de raniti", a declarat ministrul. In ceea ce priveste persoanele care nu isi indeplinesc in mod corespunzator atributiile de serviciu, ministrul a precizat ca acestea vor fi eliminate din sistem. "Cei care nu isi fac treaba vor fi dati afara din Minister", a conchis Dan Nica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judecătorii au obligat DSP să plătească Sanatoriului Podriga banii pentru perioada cât nu a autorizat funcţionarea unităţii medicale

astăzi, 09:48
72

Magistraţii au anulat decizia DSP de respingere a Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare şi au obligat instituţia să emită autorizaţia pentru perioada 18 mai 2016- 30 iunie 2016. În acela...

Bărbat mort în urma unui incendiu! A fost descoperit de un pompier ce mergea la muncă

astăzi, 09:34
151

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Trușești, cunoscut cu afecțiuni locomotorii, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a cuprins patul în care dormea....

După mitingul PNL: Așteptăm scuze față de comunitate și față de munca sinceră a unor artiști!

astăzi, 09:28
283

Primul protest al opoziției la Botoșani a reușit să stârnească dezamăgirea și nemulțumirea cetățenilor! Printre sloganuri, strigături, vuvuzele, scandări mai mult sau mai puțin insp...