Dacă s-a putut cu nouă, se poate şi cu cinci... membri ai Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv!

Consilierii judeţeni vor dezbate în şedinţa ordinară ce va avea loc vineri câteva puncte aflate pe ordinea de zi referitoare la operatorul de apă, inclusiv bugetul Nova Apaserv pe 2017 ce conţine prevederi bugetare destinate membrilor Consiliului de Administraţie.

Dacă s-a putut cu nouă, se poate şi cu cinci... membri ai Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Execuţia bugetară 2016, proiectul de buget pe 2017 şi noii membrii ai Consiliului de Administraţie sunt puncte asupra cărora consilierii judeţeni vor da un mandat special reprezentantului CJ în Adunarea Generală a Acţionarilor Nova Apaserv.

În bugetul pe 2017 sunt incluse prevederi bugetare aferente contractelor de mandat şi indemnizaţiilor de conducere. Membrii noului Consiliu de Administraţie de la Nova Apaserv vor avea o indemnizație brută lunară în sumă de 1.407 lei, pe lângă salariile pe care le câștigă pe posturile unde sunt angajați în diferite instituții sau societăți.

Şeful CJ consideră însă că aceste indemnizaţii sunt cam mari comparativ cu salariile muncitorilor de la "talpă", adică a celor din sectorul producţie. Ca atare, spune Costică Macaleţi, este datoria noilor şefi ai operatorului să armonizeze aceste salarii cu acele indemnizaţii de CA.

"Mulți muncitori de acolo au salariul minim pe economie. E drept, indemnizaţiile celor din CA sunt legale, sunt fundamentate în baza legii, dar tot în baza legii noii administratori pot avea și retribuții mai mici", susţine Costică Macaleţi, precizând însă că este punctul său de vedere.

Cât despre reducerea numărului membrilor CA de la nouă- câţi erau în vechiul mandat- până la şapte în viitorul mandat, şeful CJ crede că se poate munci la fel de bine şi cu mai puţini membri în CA.

"Eu aș merge pe cinci membri, pentru că se poate lucra și cu cinci. Important este ca cei de acolo să aibă bune intenții și să meargă pe partea de reguli, norme, principii, pentru că este operator unic și lucrurile ar trebui să funcționeze foarte bine. E loc de mai bine atâta timp cât nu toate comunele din județ au apă potabilă, nu sunt racordate la o magistrală de apă potabilă care să prezinte siguranță în sensul de cantități de apă care se consumă", a susţinut Costică Macaleţi.

În ordinea punctajelor obţinute în urma concursului pe care l-au susţinut, noii membri ai CA sunt Albert Tănasă, Dan Deleanu, Simion Drelciuc, Călin Bosovici, Iulian Gabriel Apotrosoaie, Ioan Comarița și Daniel Tupiluș.

Vechiul CA a avut nouă membri din motive politice: fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a vrut ca PNL să aibă majoritate în CA-ul de la apă, astfel că a profitat de lege şi a ridicat numărul membrilor la maximum admis.

 

Spune-ne opinia ta