Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Consilierii judeţeni s-au întrunit marţi într-o şedinţă extraordinară, iar unul dintre proiectele dezbătute a fost însuşirea planului strategic al ATOP pe anul 2018. 

Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Urgentarea aprobării planului strategic a fost explicată prin faptul că urmează aprobarea bugetului judeţului pe anul curent. În cadrul dezbaterilor, consilierul PNL Radu Anton a întrebat de s-au redus unele cheltuieli.

"Dacă poate oferi cineva argumente privind reducerea sumelor care s-au hotărât în cadrul ATOP, faţă de varianta prezentă", a fost interpelarea liberalului. 

Răspunsul a venit de la un alt consilier judeţean, Gheorghe Nazare, din partea PSD, acesta menţionând că auditorii Camerei de Conturi au limitat unele cheltuieli. 

"Proiectul planului strategic pentru anul 2018 a fost aprobat în urma şedinţei membrilor ATOP din luna decembrie 2017. Bineînţeles că noi ne-am dorit o sumă mai mare atribuită structurilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice care cooperează cu Consiliul Judeţean. Din motivările aduse până în prezent de către Curtea Conturi, nu se doreşte a fi finanţată partea de acoperire a unor achiziţii de materiale pentru ordinea publică. Am discutat şi cu doamna director economic, mergem pe aceeaşi linie. S-au redus sumele din acest motiv, mergându-se doar pe activitatea preventivă pe care poate să o desfăşoare fiecare instituţie de ordine publică", a declarat Gheorghe Nazare.  

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

APIA Botoșani anunță program NORMAL de lucru pentru zilele de 30 aprilie și 1 mai!

astăzi, 13:57
89

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botosani informează că, pentru a veni în sprijinul fermierilor și pentru a asigura continuitatea procesului de primire a cereri...

Recomandările pompierilor botoșăneni pentru zilele fără apă!

astăzi, 11:56
346

Potrivit adresei transmise de S.C. NOVA APASERV S.A Botoşani, în perioada 27 – 28 aprilie a.c., se va opri sistemul de alimentare cu apă pe traseul Bucecea – Dorohoi – Botoş...

PMP demarează campania “Alegem primarul în două tururi”

astăzi, 11:40
53

Partidul Mişcarea Populară a demarat campania “Alegem primarul în două tururi”, prin care îşi propune strângerea a peste 1 milion de semnături pentru revenirea la al...