Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Consilierii judeţeni s-au întrunit marţi într-o şedinţă extraordinară, iar unul dintre proiectele dezbătute a fost însuşirea planului strategic al ATOP pe anul 2018. 

Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Urgentarea aprobării planului strategic a fost explicată prin faptul că urmează aprobarea bugetului judeţului pe anul curent. În cadrul dezbaterilor, consilierul PNL Radu Anton a întrebat de s-au redus unele cheltuieli.

"Dacă poate oferi cineva argumente privind reducerea sumelor care s-au hotărât în cadrul ATOP, faţă de varianta prezentă", a fost interpelarea liberalului. 

Răspunsul a venit de la un alt consilier judeţean, Gheorghe Nazare, din partea PSD, acesta menţionând că auditorii Camerei de Conturi au limitat unele cheltuieli. 

"Proiectul planului strategic pentru anul 2018 a fost aprobat în urma şedinţei membrilor ATOP din luna decembrie 2017. Bineînţeles că noi ne-am dorit o sumă mai mare atribuită structurilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice care cooperează cu Consiliul Judeţean. Din motivările aduse până în prezent de către Curtea Conturi, nu se doreşte a fi finanţată partea de acoperire a unor achiziţii de materiale pentru ordinea publică. Am discutat şi cu doamna director economic, mergem pe aceeaşi linie. S-au redus sumele din acest motiv, mergându-se doar pe activitatea preventivă pe care poate să o desfăşoare fiecare instituţie de ordine publică", a declarat Gheorghe Nazare.  

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Versuri eminesciene într-o compoziție rock!

Marţi, 18 Decembrie 2018
60

La numai trei zile de la lansarea piesei, "O, rămâi" se află deja în topul preferințelor, ocupând locul 4 în TicTop100 rock. Pe YouTube, melodia a depășit 11.000...

Transferată la Iași în stare gravă, după o infecție căpătată în spital!

Marţi, 18 Decembrie 2018
60

Transferată de urgență la Iași! Femeia în vârstă de 79 de ani a fost diagnosticată cu infecție cu clostridium difficile, căpătată în Spitalul Județean Botoșani după...

Bebeluș luat de lângă mamă: Medicii s-au îngrozit când au văzut cum arată copilul!

Marţi, 18 Decembrie 2018
188

Vigilența unui medic de familie a salvat de la moarte un copilaș de numai trei luni. Medicul de familie din Manoleasa a observat că micuțul cântărește mai puțin decât atunci câ...