Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Consilierii judeţeni s-au întrunit marţi într-o şedinţă extraordinară, iar unul dintre proiectele dezbătute a fost însuşirea planului strategic al ATOP pe anul 2018. 

Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Urgentarea aprobării planului strategic a fost explicată prin faptul că urmează aprobarea bugetului judeţului pe anul curent. În cadrul dezbaterilor, consilierul PNL Radu Anton a întrebat de s-au redus unele cheltuieli.

"Dacă poate oferi cineva argumente privind reducerea sumelor care s-au hotărât în cadrul ATOP, faţă de varianta prezentă", a fost interpelarea liberalului. 

Răspunsul a venit de la un alt consilier judeţean, Gheorghe Nazare, din partea PSD, acesta menţionând că auditorii Camerei de Conturi au limitat unele cheltuieli. 

"Proiectul planului strategic pentru anul 2018 a fost aprobat în urma şedinţei membrilor ATOP din luna decembrie 2017. Bineînţeles că noi ne-am dorit o sumă mai mare atribuită structurilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice care cooperează cu Consiliul Judeţean. Din motivările aduse până în prezent de către Curtea Conturi, nu se doreşte a fi finanţată partea de acoperire a unor achiziţii de materiale pentru ordinea publică. Am discutat şi cu doamna director economic, mergem pe aceeaşi linie. S-au redus sumele din acest motiv, mergându-se doar pe activitatea preventivă pe care poate să o desfăşoare fiecare instituţie de ordine publică", a declarat Gheorghe Nazare.  

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
207

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5343

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
180

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...