Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Consilierii judeţeni s-au întrunit marţi într-o şedinţă extraordinară, iar unul dintre proiectele dezbătute a fost însuşirea planului strategic al ATOP pe anul 2018. 

Curtea de Conturi limitează achiziţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Urgentarea aprobării planului strategic a fost explicată prin faptul că urmează aprobarea bugetului judeţului pe anul curent. În cadrul dezbaterilor, consilierul PNL Radu Anton a întrebat de s-au redus unele cheltuieli.

"Dacă poate oferi cineva argumente privind reducerea sumelor care s-au hotărât în cadrul ATOP, faţă de varianta prezentă", a fost interpelarea liberalului. 

Răspunsul a venit de la un alt consilier judeţean, Gheorghe Nazare, din partea PSD, acesta menţionând că auditorii Camerei de Conturi au limitat unele cheltuieli. 

"Proiectul planului strategic pentru anul 2018 a fost aprobat în urma şedinţei membrilor ATOP din luna decembrie 2017. Bineînţeles că noi ne-am dorit o sumă mai mare atribuită structurilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice care cooperează cu Consiliul Judeţean. Din motivările aduse până în prezent de către Curtea Conturi, nu se doreşte a fi finanţată partea de acoperire a unor achiziţii de materiale pentru ordinea publică. Am discutat şi cu doamna director economic, mergem pe aceeaşi linie. S-au redus sumele din acest motiv, mergându-se doar pe activitatea preventivă pe care poate să o desfăşoare fiecare instituţie de ordine publică", a declarat Gheorghe Nazare.  

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

astăzi, 22:21
553

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

astăzi, 21:27
135

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

astăzi, 20:10
375

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...