Cum vor fi împărţiţi primăriilor banii de la rectificarea bugetară!

Cum vor fi împărţiţi primăriilor banii de la rectificarea bugetară!

Consiliul Judeţean va distribui o parte din fondurile care au fost alocate judeţului Botoşani la rectificarea bugetară făcută miercuri de Guvern, fiind vorba de un procent de 20% din suma alocată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a precizat că înainte de a se face repartizarea, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean, vor fi consultaţi toţi primarii din judeţ pentru a se vedea ce necesităţi financiare au.

“Va fi făcută o scrisoare către toate primăriile în care primarii să îşi exprime nevoile pe care le au, după care voi face o consultare publică cu dumnealor, să le spun câţi bani avem la dispoziţie şi sunt nişte priorităţi pentru care se dau banii, din care nu putem ieşi. Nu facem nicio altă evaluare a lucrurilor decât aşa cum trebuie", a spus Costică Macaleţi, care a mai precizat că nu va fi o repartizare politică. 

Suma alocată județului la capitolul cheltuieli descentralizate se ridică la 3,842 de milioane de lei. Din aceasta, 2,083 milioane lei sunt pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, 1,699 milioane lei vor fi direcționați către susținerea centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap, iar 105.000 lei au fost alocați pentru programul de distribuție a fructelor în unitățile de învățământ. Suma alocată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale este de 31,978 milioane lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
117

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
116

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...