CRISTIAN ACHITEI: Nu putem risca sa blocam tot ce inseamna transport spre Botosani!

CRISTIAN ACHITEI: Nu putem risca sa blocam tot ce inseamna transport spre Botosani!
Reprezentantii Politiei Rutiere, ai Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, impreuna cu cei din fruntea Primariei Vorona, au fost chemati astazi la Consiliul Judetean Botosani.

Conducerea executiva a Consiliului Judetean a hotarat in cadrul acestei sedinte care sunt masurile ce trebuie luate in zona Vorona, unde exista drumul problematic DJ 208 C, incepand de saptamana viitoare, cand se iese din sezonul de iarna. Printre masuri se numara reducerea vitezei de circulatie in zona si modificarea limitei de tonaj.

La ora actuala, la Vorona sunt limitari de tonaj la 16 tone si nu mai putem mentine acest tonaj, pentru ca nu mai sunt masini de genul acesta. Practic, am risca sa blocam tot ce inseamna transport spre Botosani si alte zone unde incepe deja sa se lucreze, spre statiile de betoane sau spre alte obiective care urmeaza a fi in lucru. Noi anul acesta urmeaza sa dam drumul la investitia de la Vorona, pentru drumul 208 C, dar pana se va ajunge practic sa fie executat un sistem rutier care sa permita o circulatie normala, am stabilit astazi sa luam cateva masuri de monitorizare si de verificare a limitelor de tonaj astfel incat si transportatorii sa poata sa circule, dar sa circule conform legii, a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Astfel, se vor ridica restrictiile de 16 tone, incepand de luni, ca masa maxima admisibila pentru masini, si se va introduce restrictia de noua tone pe osie. Referitor la restrictii de viteza de circulatie, se va mentine masura pentru masinile mari, la 30 de kilometri pe ora, in localitate si, la propunerea Primariei Vorona si cu acceptul celorlalti, se va emite o hotarare de CJ pentru a interzice accesul masinilor cu tonaj mai mare de 7,5 tone, noaptea, intre orele 22.00 si 06.00.

Vom pune la Vorona un cantar al drumurilor judetene care va sta permanent acolo. Vom colabora aici si cu politia, care va verifica si viteza de circulatie si inclusiv vom discuta cu ARR-ul, astfel incat sa monitorizam total modul acesta de circulatie. Eu sper ca si transportatorii sa adapteze aceste cerinte, sa inteleaga foarte bine situatia de la Vorona si sa se incadreze in aceste restrictii, care rezolva intr-un fel, momentan, pana la modernizarea drumului, problemele tuturor, a mai adaugat Achitei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

Sâmbătă, 24 Martie 2018
124

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

Sâmbătă, 24 Martie 2018
190

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

Sâmbătă, 24 Martie 2018
474

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...