Creștere semnificativă a încasărilor din impozite și taxe locale
BOTOSANI

Botoșănenii s-au grăbit să își plătească anul acesta impozitele și taxele locale din primul trimestru al anului. 

Creștere semnificativă a încasărilor din impozite și taxe locale

Primarul Cătălin Flutur susține că numărul mare de cetățeni care și-au achitat dările către bugetul local la început de an dovedește că aceștia sunt mai responsabili.

Contribuabilii care și-au plătit impozitele și taxele în primele trei luni ale anului au beneficiat din partea municipalității și de o bonificație de 10%.

"Asta înseamnă un progres în gândire a contribuabililor. Suntem în jur de 40% față de încasările de anul trecut, ceea ce ne ajută. Asta înseamnă că cei care plăteau mai târziu nu vor mai veni în trimestrele II, III, IV. Este bine că putem să ne facem și noi niște calcule", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia Impozite şi Taxe Locale la data de 31 martie 2017 încasările din impozite şi taxe locale au fost în sumă totală de 19,358 milioane lei, față de 14,479 milioane lei, cât au fost anul trecut.

Și sumele colectate în contul taxei de salubrizare au ajuns la 3,625 milioane lei, faţă de 2,516 milioane lei cât au fost la 31 martie anul trecut. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1441

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
726

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
496

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...