Creștere semnificativă a încasărilor din impozite și taxe locale
BOTOSANI

Botoșănenii s-au grăbit să își plătească anul acesta impozitele și taxele locale din primul trimestru al anului. 

Creștere semnificativă a încasărilor din impozite și taxe locale

Primarul Cătălin Flutur susține că numărul mare de cetățeni care și-au achitat dările către bugetul local la început de an dovedește că aceștia sunt mai responsabili.

Contribuabilii care și-au plătit impozitele și taxele în primele trei luni ale anului au beneficiat din partea municipalității și de o bonificație de 10%.

"Asta înseamnă un progres în gândire a contribuabililor. Suntem în jur de 40% față de încasările de anul trecut, ceea ce ne ajută. Asta înseamnă că cei care plăteau mai târziu nu vor mai veni în trimestrele II, III, IV. Este bine că putem să ne facem și noi niște calcule", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia Impozite şi Taxe Locale la data de 31 martie 2017 încasările din impozite şi taxe locale au fost în sumă totală de 19,358 milioane lei, față de 14,479 milioane lei, cât au fost anul trecut.

Și sumele colectate în contul taxei de salubrizare au ajuns la 3,625 milioane lei, faţă de 2,516 milioane lei cât au fost la 31 martie anul trecut. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
405

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
847

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
627

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...