Creștere semnificativă a încasărilor din impozite și taxe locale
BOTOSANI

Botoșănenii s-au grăbit să își plătească anul acesta impozitele și taxele locale din primul trimestru al anului. 

Creștere semnificativă a încasărilor din impozite și taxe locale

Primarul Cătălin Flutur susține că numărul mare de cetățeni care și-au achitat dările către bugetul local la început de an dovedește că aceștia sunt mai responsabili.

Contribuabilii care și-au plătit impozitele și taxele în primele trei luni ale anului au beneficiat din partea municipalității și de o bonificație de 10%.

"Asta înseamnă un progres în gândire a contribuabililor. Suntem în jur de 40% față de încasările de anul trecut, ceea ce ne ajută. Asta înseamnă că cei care plăteau mai târziu nu vor mai veni în trimestrele II, III, IV. Este bine că putem să ne facem și noi niște calcule", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia Impozite şi Taxe Locale la data de 31 martie 2017 încasările din impozite şi taxe locale au fost în sumă totală de 19,358 milioane lei, față de 14,479 milioane lei, cât au fost anul trecut.

Și sumele colectate în contul taxei de salubrizare au ajuns la 3,625 milioane lei, faţă de 2,516 milioane lei cât au fost la 31 martie anul trecut. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

Marţi, 21 Noiembrie 2017
772

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

Marţi, 21 Noiembrie 2017
842

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

Marţi, 21 Noiembrie 2017
327

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...