Costurile pentru modernizarea Spitalului Judetean: pentru unii fantasmagorie, pentru altii necesitate!

Costurile pentru modernizarea Spitalului Judetean: pentru unii fantasmagorie, pentru altii necesitate!

 Spitalul Judetean Botosani  

Din studiul de fezabilitate pentru proiectul de extindere si modernizare a Spitalului Judetean Botosani rezulta ca este nevoie de circa 145 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o fantasmagorie. Dumnealor probabil se gandesc sa faca gradini suspendate ca pe vremea Babilonului, sustine presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, care a aflat de curand rezultatul studiului de fezabilitate venit de la Ministerul Sanatatii.

Seful CJ considera ca lucrarile nu ar trebui sa coste mai mult de 15 milioane de euro, motiv pentru care se va deplasa la Bucuresti, impreuna cu prefectul de Botosani, pentru a discuta la Ministerul Sanatatii in vederea refacerii studiului de fezabilitate.

Pe de alta parte, managerul spitalului, Doru Munteanu, considera ca se pot efectua lucrari si cu 15 milioane de euro, insa pentru realizarea unor investitii importante, la standard european, sunt necesare 145 de milioane de euro, pe care conducerea unitatii spitalicesti spera sa le obtina.

Ridicarea unei cladiri noi este o constructie laborioasa si foarte constisitoare, dar daca vrem sa fim la nivel european si sa avem aparatura performanta, ne trebuie fonduri, a declarat Doru Munteanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
404

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
387

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
1614

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...