Coșmarul șoferilor de pe strada Primăverii: Ce vor să facă șefii din primărie cu liniile de tramvai!

Problemele de pe strada Primăverii de la calea de rulare a tramvaiului, unde pe anumite porțiuni s-au format adevărate cratere, creează un disconfort major șoferilor care circulă pe această arteră.

Coșmarul șoferilor de pe strada Primăverii: Ce vor să facă șefii din primărie cu liniile de tramvai!

Este o realitate binecunoscută și de șefii din Primăria Botoșani. Până la obținerea unei finanțări europene cu ajutorul căreia să se face o modernizare la tot ceea ce înseamnă infrastructura transportului în comun în municipiul Botoșani reprezentanții municipalității vor să facă unele intervenții la calea de rulare a tramvaiului.

Viceprimarul Marian Murariu a precizat că deja se poartă discuții cu o firmă internațională specializată pe această zonă și se lucrează la identificarea unei soluții intermediare până la demararea investiției ce va fi realizată cu fonduri europene.

"Când a fost modernizată strada Primăverii practic s-a reabilitat banda întâi de lângă trotuar, care din păcate este ocupată de mașinile parcate și nu se poate circula pe ea, iar din banda a doua a mai rămas o bucățică. Liniile de tramvai nu au fost reabilitate pentru că urmează să intre în proiectul de reabilitare finanțat prin fonduri europene. Până vom primi finanțarea europeană studiem să găsim o soluție intermediară de reparație a acestor dale de tramvai. Dalele sunt din beton prefabricat. Dacă le reparăm cu ciment și beton simplu acel beton sare, dacă încercăm să le reparăm cu asfalt nu face priză și sare. Studiem eventualitatea reparării acestor dale cu niște soluții speciale de la niște firme care produc materiale speciale pentru construcții", a declarat viceprimarul Marian Murariu.

La ora actuală, calea de rulare a tramvaiului se află în gestiunea Eltrans. Pentru a putea face reparații municipalitatea trebuie să preia calea de rulare. 

"Având în vedere că există un contract de delegare de gestiune prin care liniile de tramvai sunt date în gestiunea Eltrans noi nu avem cum să le reparăm și atunci pregătim o Hotărâre de Consiliu Local să preluăm liniile de tramvai la primărie să avem posibilitatea legală să le reparăm", a a specificat Murariu.

Banii pentru reparațiile de pe strada Primăverii vor fi luați din bugetul alocat anul acesta pentru întreținere și reparații străzi. 

În urmă cu câteva zile, primarul Cătălin Flutur s-a arătat nemulțumit de faptul că cei de la Eltrans nu fac nimic pentru a mai remedia din problemele de pe strada Primăverii, reproșând faptul că nu au făcut un contract cu o firmă specializată, în condițiile în care 95% din veniturile care ajung la Eltrans reprezintă subvenția acordată de primărie. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2269

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1519

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
932

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...