Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Lovitură grea pentru Consiliul Județean Botoșani, care are în subordine cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani.

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară.

Deși corecția finaciară care se ridică la 100 de miliarde de lei vechi a fost aplicată pe vremea fostei administrații, informația a fost făcută publică abia acum de către președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, în cadrul unei întâlniri cu primarii din județ.

"Noi acum avem corecție financiară de 100 de miliarde de lei la Spitalul Județean. Mă strânge în spate, înrobește Consiliul Județean cu o sumă fantastică. Corecția este pe programul care s-a realizat acolo în materie de modernizare. Chestiunea e mai veche dar suntem în proces și sperăm ca instanțele judecătorești să ne dea dreptate și să ne scutească de plata unei asemenea corecții", a precizat președintele Consiliului Județean.

Reprezentanții CJ nu au oferit mai multe informații, spunând că este un proces pe rol. Se pare că această corecție a fost aplicată după ce au fost descoperite o serie de nereguli privitor la unele achiziții care s-au făcut în cadrul proiectului. 

Proiectul de reabilitare a Spitalului Județean Mavromati a fost implementat în perioada 2010-2014. Proiectul a avut o valoare totala de 61.079.506,87 lei, valoarea nerambursabila de 48.353.846,01, cofinantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2727

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1749

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1052

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...