Copiii din Coșula s-au întors din tabără, urmează alte serii de copii din familiile afectate de inundații - FOTO

Copiii din Coșula s-au întors din tabără, urmează alte serii de copii din familiile afectate de inundații - FOTO

Prin Ordinul ministrului tineretului și sportului nr. 519/2018 din 9 iulie 2018, a fost înființat Proiectul naţional de tabere "Solidaritatea" destinat copiilor şi tinerilor proveniţi din familiile afectate de calamităţi naturale.

Prima serie din cadrul Proiectului "Solidaritatea" s-a desfăşurat, în intervalul 20-26 iulie, la Casa Elevilor din Sinaia, aflată în subordinea DJST Prahova, serie în care copiii familiilor din Coșula afectate de inundații au participat la diverse activități de recreere şi educația nonformală.

Printre activitățile pregătite de gazde s-au regăsit și un scurt curs de orientare în teren, tir cu arcul, precum și vizite la Muzeul Trenului din Sinaia sau Castelul Peleș.

În perioada următoare vor mai pleca în taberele organizate de Ministerului Tineretului și Sportului și alți copii din județul Botoșani.

“În urma discuțiilor purtate cu doamna ministru Ioana Bran, am solicitat primarilor localităților afectate de inundații să ne transmită datele copiilor care vor beneficia de aceste sejururi gratuite. Situația este centralizată, iar mâine dimineață o vom transmite la minister, urmând ca ministerul să ne comunice perioadele taberelor și locul de desfășurare a acestora“, a declarat prefectul Dan Șlincu.

Cancelaria prefectului







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
48

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
68

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
363

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...