Contre în Consiliul Local de la activitatea Urban Serv. “Să le spuneţi cetăţenilor cum le veţi băga mâna în buzunar”

Solicitarea de majorare a taxei de salubrizare, făcută de societatea Urban Serv, este contestată de unii aleşi municipali. În ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local, activitatea Urban Serv a generat discuţii în contradictoriu între aleşii locali.

Contre în Consiliul Local de la activitatea Urban Serv. “Să le spuneţi cetăţenilor cum le veţi băga mâna în buzunar”

Consilierul Cătălina Lupaşcu a cerut explicaţii vizavi de majorarea cerută, find vorba de creşterea tarifelor pentru activitatea de deszăpezire şi de salubrizare a străzilor, activitatea care se plăteşte de către primărie.

”Eu am o întrebare pentru colegii dumneavoastră din PSD de la Urban Serv. De ce se mărește taxa de salubrizare cu 35%? De ce? Poate informați cetățenii cum li se va băga mâna în buzunar mărindu-li-se taxa de salubrizare cu 35%. Și altă întrebare, când se vor colecta selectiv deșeurile la Botoșani? Poate le spuneți și cetățenilor din municipiul Botoșani când vor avea rampe de gunoi curate, ca să ajungem și noi în lumea civilizată. Noul Consiliu de Administraţie al Urban Serv în care dumneavoastră ați votat membrii PSD care au obținut punctajul cel mai mic la evaluare a tăcut. Tac și acum. Și vor mări, cu votul dumneavoastră, evident, cu votul meu sub nicio formă, taxa de salubrizare cu 35%. Vă rog să le spuneți cetățenilor cum le veți băga mâna în buzunar fără a se colecta selectiv deșeurile”, a spus consilierul liberal Cătălina Lupaşcu.

Viceprimarul Cosmint Andrei i-a răspuns consilierului liberal, spunându-i că şi primarul Cătălin Flutur a anunţat că tarifele la salubrizare vor creşte de anul acesta, întrucât nu au mai fost majorate din anul 2013.

Conducerea societăţii Urban Serv speră ca proiectul de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare să se pună în discuţie în şedinţa de Consiliul Local din luna ianuarie.

“Taxa de salubritate se referă la operaţiuni de măturare străzi şi de deszăpezire. Nu afectează direct cetăţeanul. Sper ca în luna ianuarie să se pună în discuţie în Consiliul Local”, a menţionat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1441

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
726

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
496

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...