Contractul colectiv de muncă de la Nova Apaserv, în aer. "Dacă nu avem acest contract, toate facilităţile..."

Angajaţii societăţii Nova Apaserv nu pot beneficia, deocamdată, de un nou contract colectiv de muncă, întrucât nici până la această dată ANRSC nu a răspuns la solicitarea operatorului de apă de a majora tarifele pentru serviciile furnizate, ca urmare a majorării costurilor de producţie şi a creşterii salariului minim pe economie.

Contractul colectiv de muncă de la Nova Apaserv, în aer. "Dacă nu avem acest contract, toate facilităţile..."

Directorul Nova Apaserv, Albert Tănase, susţine că a avut o discuţie telefonică cu conducerea ANRSC şi se aşteptă ca în cursul săptămânii viitoare să se primească şi punctul de vedere al Autorităţii.

În lipsa acestui răspuns nu poate fi negociat un nou contract colectiv de muncă, actualul, care a fost prelungit o dată, expirând la data de 30 octombrie. Iar în lipsa acestui contract, angajaţii nu pot beneficia de ajutoarele fiananciare acordate în anumite situaţii.

Noi am sunat să ne spună cât mai durează pentru că suntem blocaţi. Contractul colectiv de muncă este prelungit până la data de 30 octombrie, este cel vechi. Legislaţia în materie prevede că prin acordul părţilor poate fi prelungit o singură dată pentru maxim un, noi l-am prelungit pentru că şi sindicatul a reuşit să obţină un mandat din partea salariaţilor. Ne aflăm în situaţia în care e posibil ca în noiembrie şi decembrie să nu avem un contract colectiv de muncă şi în această situaţie toate facilităţile, inclusiv ajutoarele sociale, ajutor de deces, de boală, nu vor putea fi alocate. Singura variantă, în măsura în care săptămâna viitoare nu primim un răspuns de la ANRSC, să avem posibilitatea să promovăm un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean pentru rectificarea bugetară, este să încheiem cu data de 1 noiembrie un nou contract colectiv de muncă cu condiţia ca partea de salarizare să facă obiectul unui act adiţional, undeva în lunile ianuarie, februarie, după ce va apărea şi legea bugetului de stat”, a precizat Albert Tănase.

Propunerea conducerii societăţii este ca serviciile de apă-canal să se majoreze cu un procent de 5.4%.

“Noi am trimis documentaţia cu analiza de preţ făcută, cu toate creşterile la elementele de cost legate de gaz, energie electrică, salariul minim pe economie. Din calculul nostru discutăm de o propunere a noastră de 5,4 % care nu ştim dacă va rămâne aceasta, dar dacă ar rămâne acest procent creşterea ar fi de 17-18 bani, dacă vorbim de un procent mai mic discutăm de până în 15 bani pe metru cub”, a mai spus directorul Nova Apaserv.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1446

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
733

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
499

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...