Contract colectiv de muncă nou, la Nova Apaserv. Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor!

Noul contract colectiv de muncă de la societatea Nova Apaserv, ce va fi aplicabil din luna iulie a acestui an, este în plină fază de negociere.

Contract colectiv de muncă nou, la Nova Apaserv. Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor!

Unul dintre punctele cele mai aşteptate de angajaţi este cel privitor la salarii, dar directorul operatorului de apă, Albert Tănase, susţine că nu sunt resurse financiare pentru majorarea lefurilor.

Tănase a precizat că se fac eforturi pentru identificarea de fonduri în vederea acordării de tichete de masă celor 534 de angajaţi pe care îi are Nova Apaserv. Aceştia ar putea primi câte un tichet în valoare  de 10 lei pentru fiecare zi lucrătoare.

“Suntem în plin proces de negociere a noului contract colectiv de muncă, care va fi valabil pe perioada iulie 2017-ulie 2018. Au fost discutate anumite capitole din contractul nou şi a rămas pentru ultimele şedinţe partea de salrizare. Aici, în niciun caz nu există posibilităţi nici din punct de vedere legal, nici financiare, de măriri pentru salarile individuale la Nova Apaserv. Singurul lucru pe care îl luăm în discuţie, chiar dacă şi aici nu sunt resursele necesare, îl constituie acordarea acelor tichete de masă, începând cu perioada când va fi operabil noul contract colectiv de muncă”, a precizat Albert Tănase.

Salariul mediu brut la Nova Apaserv este de 2.100 de lei. Conducerea societăţii spune că este sub media operatorilor din ţară, unde salariul mediu brut este de 2.800 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Spectacol și foc de artificii, pregătite pentru botoșăneni de Revelion

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
1292

Consilierii locali vor aloca, în ședința ordinară de săptămâna viitoare, fondurile necesare pentru organizarea spectacolului din noaptea de Revelion, din Piața Revoluției. ...

Sinistrații afectați de explozia din Primăverii primesc bani de la Guvern! Ce sumă va fi alocată!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
1619

Locatarii din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de o explozie ce s-a produs într-unul dintre apartamente, la jumătatea lunii septembrie, vor primi sprijin fin...

Liderul LSI Botoșani: "Salariile profesorilor nu sunt acoperite la această oră"

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
458

Pe lângă fondurile insuficiente pentru plata hotărârilor judecătorești câștigate de angajații din sistemul de învățământ din județul Botoșani, nu sunt bani nic...