Contac: Tabuleac nu a lucrat decat impotriva CJ, a oamenilor din institutie si a mea personal!

Contac: Tabuleac nu a lucrat decat impotriva CJ, a oamenilor din institutie si a mea personal!

Constantin Contac, vicepresedinte CJ

Licitatia desfasurata saptamana trecuta in regim de urgenta, finalizata cu atribuirea lucrarilor de deszapezire firmelor MBB si Societatii de Drumuri si Poduri, este aspru criticata de vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac. In viziunea lui Contac, Mihai Tabuleac face comentarii fara sustinere, doar de dragul imaginii.

Am vazut ca vorbeste foarte mult de deszapezire. In primul rand domnul presedinte a emis o dispozitie ilegala: 292 din 5 noiembrie, motivat de faptul ca a hotarat din proprie initiativa sa se tina o licitatie prin selectie de oferte. A invitat cinci firme, in timp ce deja se afla in derulare o alta licitatie pentru actiunea de deszapezire. Ordonanta 34 spune clar ca atunci cand deja ai demarata o licitatie nu ai voie sa mai acorzi incredintare directa. In cel mai rau caz, in situatii deosebite, toate firmele ce erau inscrise la licitatia ce se afla in curs de derulare trebuiau invitate, a declarat Constantin Contac.

In concluzie, acuza Contac, seful CJ nu a tinut cont de Ordonanta 34, care reglementeaza desfasurarea achizitiilor publice, si a emis ilegal dispozitia.

Acum, vicepresedintele Constantin Contac asteapta ca prefectul Gheorghe Sorescu sa anuleze dispozitia data de Tabuleac.Constantin Contac mai acuza ca seful CJ a chemat in final la selectie firme care nici macar nu au o dotare corespunzatoare.

Banuiesc ca domnul presedinte va pune pe simpatizanta lui in fata sa traga plugul. Sfatuitorii lui il vor tine de coarne, iar el va impinge din spate plugul de deszapezire din judetul Botosani. Ca sa dai o licitatie si sa vii sa faci declaratii ca e mai ieftina, in conditiile in care reduci jumatate din utilaje, este anormal. Suma ramane 70%, dar cu jumatate de utilaje. Cu alte cuvinte, per unitate e mai scump utilajul. Si ca sa dai la cine nu are dotare, fiindca dumnealui vrea sa se intoarca la vremurile din 90 sau pe a lui raposatul, cand se arunca nisipul din masina de sus, il priveste, spune Contac.

Si acuzatiile nu se opresc aici.

Se vorbeste in Botosani ca firma MBB este rupta din mai multe firme de la PITA. Noi stim ce s-a intamplat in judetul Botosani cu PITA, care a pus monopol pe toate magazinele, pe mai multe uzine. Am inteles inca de la alegerile din vara ca, pentru o contributie substantiala de circa 4 miliarde lei vechi, dupa cum se vorbeste prin popor, adusa de catre una din firme catre municipiul Botosani, una din conditii era ca firma trebuia obligatoriu sa preia aceasta activitate, a mai adaugat Contac.

In opinia sa, daca iarna va fi grea, nu se vor putea curata drumurile.

Nu vor putea asigura serviciul de deszapezire, daca va fi iarna grea, fiindca nu au dotare. Dar domnul presedinte ii imbrobodeste pe toti ca el a facut un caz minune, chipurile ca ar fi scos o societate care era legala si avea contract sa efectueze serviciul de deszapezire, pe motiv ca era intr-o relatie mai directa, spune el, cu fostul presedinte al CJ. Domnul presedinte, de cand a ajuns la conducere nu a lucrat decat impotriva CJ, a oamenilor din institutie si a mea personal. Dumnealui se trezeste ca pe vremea cand era la Vinalcool, unde a distrus o unitate, cand a distrus un partid la PNL, cand a distrus si a bagat zazanie in PNL si sigur, prin minuni ale sortii, in continuare numai distruge, a concluzionat Contac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii au devenit a doua cea mai importantă comunitate de străini din Bruxelles: 40.000 de români locuiesc în capitala Belgiei

astăzi, 20:24
105

Aproape unu din zece locuitori străini ai Bruxelles-ului este român, arată datele publicate în această săptămână de Institutul de Statistică şi Analize din Bruxelles, citate ...

Scandal monstru într-o comună din judeţul Botoşani. Doi tineri bătuţi şi o maşină distrusă

astăzi, 19:09
6539

Doi tineri, Ionuţ I de 28 de ani şi Daniel B., de 18 de ani, ambii din comuna Corni au vrut să petreacă într-un bar din comuna Tudora. Distracţia le-a fost stricată de trei tineri...

FC Botoşani- Gaz Metan Mediaş 1-0

astăzi, 13:57
481

Pe un gazon greu, după ce a fost acoperit cu zăpadă în urma precipitaţiilor din ultima perioadă, meciul a fost sărac în ocazii.Gazdele au controlat prima repriză şi au reuşit ...