Construirea unui nou supermarket stârnește nemulțumiri la Botoșani

Construirea unui nou supermarket stârnește nemulțumiri la Botoșani

Consilierii locali municipali au luat din nou act de nemulțumirile locuitorilor din zona Bulevardului Mihai Eminescu învecinată cu strada Petru Rareș, în ceea ce privește construirea unui supermarket în zona respectivă.

Botoșănenii care locuiesc în zonă, constituiți în acest moment într-o asociație, au adus noi argumente prin care arată că nu sunt de acord cu demersurile antreprenorului privat care vrea să ridice un centru comercial.

Asociația EMA- Ecologic-Mediu-Ambient a solicitat Consiliului Local reconfirmarea deciziei de respingere a proiectului Plan Urbanistic Zonal(PUZ),conform Hotărârii Comisiei de Sistematizare Rutieră, motivare dată din cauza traficului excesiv de încărcat, a structurii stradale neconforme pentru suplimentarea activității comerciale, ceea ce va conduce, în opinia locuitorilor, la o stare de disconfort cu efecte negative asupra sănătății umane, vieții și siguranței publice.

Acest obiectiv nu este necesar în zonă, întrucât există două structuri comerciale majore, în speță Kaufland la 500 de metri distanță sud și supermarket Ovisim la 300 de metri nord de această locație. Întrucât acest proiect PUZ încalcă legislația de urbanism, construcții, protecția mediului, rutieră, precum și drepturile legale fundamentale ale locuitorilor proprietari de locuințe existente în zonă și conduce la scăderea calității vieții cetățenilor și a valorii proprietăților din zonă”, se arată în adresa remisă de Asociația EMA către Consiliul Local.

Asociația Ecologic-Mediu-Ambient(EMA) este compusă din 84 de familii, la care au aderat și 70 de asociații civile, asociații profesionale, care și-au unit forțele pentru a stopa construirea acestui supermarket.

 

Spune-ne opinia ta