Consiliul Județean vrea să obțină bani pentru spitalele din Botoșani

Consiliul Județean vrea să obțină bani pentru spitalele din Botoșani

Mai multe spitale din Botoșani sunt incluse în evidența apelurilor pentru proiecte nefinalizate din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Acestea ar urma să atragă 2,6 din cele peste 717 milioane de euro, puse la dispoziție pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale din România.

Consiliul Județean Botoșani, în calitate de coordonator, a gestionat activitatea de elaborare și încărcare în MySMIS a două proiecte, înscrise în Axa prioritară de investiții 8.1 (Ambulatoriu, UPU), apeluri pentru proiecte nefinalizate.

Cele două proiecte, depuse pe 6 septembrie, sunt: “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Botoșani” și "Îmbunătățirea accesului populației din județul Botoșani la servicii medicale de urgență".

Primul proiect vizează Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe” Botoșani (510.945,83 lei), Spitalul Municipal Dorohoi, căruia îi revine cea mai mare parte din bani (2.014.786,30 lei), Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” (959.646,56 lei), Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani (456.880,29 lei). Bugetul total al proiectului se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Cel de al doilea proiect se împarte între Spitalul Municipal Dorohoi și Spitalul “Mavromati”, cuprinzând un buget de peste 8 milioane de lei. Astfel, pentru ca accesul la servicii medicale de urgență să fie îmbunătățit, sunt solicitați 581.023,15 lei pentru spitalul din Dorohoi și 7.708.862,60 lei Spitalul Județean de Urgență din municipiul Botoșani.

"În urma rambursării, fondurile vor putea fi utilizate pentru buna desfășurare a activităților medicale, asigurând standarde de calitate în serviciile oferite pacienților", se precizează într-un document public al Consiliului Județean.

Mai bine de jumătate din finanțele prevăzute în program, pentru întreaga țară, sunt fonduri europene.

 

Spune-ne opinia ta