Consiliul Județean nu mai face locuințe pentru medici în clădirea fostului Centru de plasament "Elena Doamna"

Consiliul Județean nu mai face locuințe pentru medici în clădirea fostului Centru de plasament "Elena Doamna"

Spațiile din clădirea în care a funcționat Centrul de plasament "Elena Doamna" nu  vor mai fi transformate în locuințe pentru medici.

În urma unei evaluări dispusă de Consiliul Județean s-a concluzionat că ar fi mult prea mari costurile cu reabilitarea clădirii și transformarea spațiilor în apartamente de locuit.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a precizat că pentru un singur apartament costurile ar ajunge la câteva zeci de mii de euro.

"Un apartament ne-ar ajunge undeva la 80.000 de euro și am spus că nu avem atâția bani să dăm. Putem cumpăra cu bani mai puțini o locuință", a afirmat șeful Consiliului Județean.

Conducerea Consiliului Județean a făcut demersuri la nivel central în vederea obținerii unor fonduri pentru construcția, la Botoșani, a unor locuințe ANL pentru medici.

Imobilul fostului centru de plasament nu va rămâne totuși nefolosit. 

"Cei de la Evidența Populației stau într-un spațiu al Primăriei Botoșani, iar aceasta ne somează că au nevoie de spațiu. Vom reabilita locația de la "Elena Doamna" să mutăm acolo Evidența Populației, inclusiv arhiva", a spus Costică Macaleți.

 

Spune-ne opinia ta