Consiliul Judeţean, la un pas de a semna contractul de finanţare pentru drumul strategic. "Vor fi mai mulţi constructori"

Toată documentaţia privind proiectul drumului strategic din judeţul Botoşani a fost finalizată şi a ajuns deja la Bucureşti. 

Consiliul Judeţean, la un pas de a semna contractul de finanţare pentru drumul strategic. "Vor fi mai mulţi constructori"

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoșani, Costică Macaleţi, s-a deplasat la începutul acestei săptămâni la Agenţia de Dezvoltare (ADR) Nord-Est, unde a primit asigurări că până la Crăciun se va semna contractul de finanţare.

Lucrarea va fi împărtiţă pe tronsoane, iar dacă licitiaţiile vor decurge fără probleme şi nu vor fi contestaţii în vara anului viitor ar putea începe lucrările de execuţie. La acest proiect vor lucra mai mulţi constructori. 

“Am fost la Piatra Neamţ să mă asigur că vom putea semna deschiderea finanţării şi contractul pentru drumul strategic. Am toate asigurările că până la Crăciun, mai devreme chiar, vom semna contractele de finanţare. Documentaţia este finalizată, am trimis toate corecţiile necesare pe care le-au cerut iar documentaţia este deja dusă la Bucureşti de adjunctul de la ADR -NE. După ce semnăm contractul de finanţare urmează două-trei luni de proiectare, după care urmează perioada de licitaţie/execuţie. Aceştia sunt paşii. Am rupt toată lucrarea în vreo patru sublucrări. Vor fi mai mulţi constructori şi sper să nu fie contestaţii”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro. 

Pe raza județului Botoșani, drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. 

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km.

Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani susțin că prin reabilitarea și modernizarea sectoarelor de drum cuprinse în drumul strategic se va asigura un confort sporit de circulație, o siguranță în exploatare, favorizând totodată și dezvoltarea zonei adiacente sectoarele de drum. 

Durata de realizare a investiției este de 42 de luni, din care durata de execuție a lucrării este de 33 de luni. 

 

 

Spune-ne opinia ta