Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

Cu o lună mai devreme decât termenul dat de Curtea de Conturi, Consiliul Judeţean îşi va constitui fondul de risc, în calitate de garant al creditului accesat de Nova Apaserv de la BERD în urmă cu patru ani.

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesat în noiembrie 2013 de către Nova Apaserv de la BERD.

Atunci, operatorul de apă contractase un credit de 7,4 milioane de euro pentru a asigura partea de confinanţare a proiectului de extindere şi reailitare a reţelelor de apă- canal, iar Consiliul Judeţean garantase acest credit. Doar că fără să pună deoparte bani pentru fondul de risc. Acest aspect a fost sesizat de auditorii Curţii de Conturi care au dat termen sfârşitul lunii octombrie pentru îndeplinirea acestei obligaţii.

Drept urmare, în şedinţa ordinară a lunii septembrie, aleşii judeţeni vor dezbate, eventual vor aproba, propunerea conducerii Consiliului Judeţean de constituire a fondului de risc în valoare de 220.000 de euro, reprezentând 3 procente din valoarea împrumutului contractat.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

astăzi, 15:51
316

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...

Primarul Cătălin Flutur, despre întreruperea apei: "Îmi doresc să vină cineva în faţa botoşănenilor şi să îşi asume disconfortul creat"

astăzi, 14:07
811

Începând de ieri dimineaţă, telefoanele Primăriei municipiului Botoşani au sunat mult mai mult decât de obicei. Botoşănenii, pe bună dreptate, au reclamat faptul că au rămas...

Expoziţia retrospectivă "Dimitrie Loghin (1910 – 1982)", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani!

astăzi, 14:03
61

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia retrospectiv...