Consiliul Judetean, dator cu un miliard de lei vechi la centrul de la Ionaseni!

Consiliul Judetean, dator cu un miliard de lei vechi la centrul de la Ionaseni!
Din momentul in care imobiliul in care functioneaza centrul pentru persoane cu handicap de la Ionaseni a intrat in posesia proprietarului, Consiliul Judetean Botosani a inregistrat datorii pe aproape un miliard de lei vechi.

Suma a ajuns sa fie atat de mare din cauza chiriei lunare, fiind vorba despre 150 milioane lei vechi. Pana in momentul gasirii unui nou spatiu in care sa fie transferate toate persoanele din centru, Consiliul Judetean va trebuie sa suporte numai chiria.

"Am avut discutii la Consiliul Judetean si pana pe data de 1 septembrie vom trece in patrimoniul DGASPC a corpului de la Dorohoi unde a funcţionat una din scolile speciale. Iar pentru centrul de la CPRCU, pe care vrem sa-l infiintam in municipiu, vom convoca colegiul director, ne vom pune pe masa toate argumentele si in prima sedinta de CJ, de dupa 20 iulie, vom merge cu noua organigrama si propunerea. Este o masura de reducere a costurilor, dar si de eficientizare a activitatii, a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

Conducerea directiei a decis ca centrele noi sa fie pentru persoane cu handicap intrucat este mai mare nevoie in judet de astfel de centre. Persoanele care vor fi mutate in aceste centre vor fi atat de la Dersca, intrucat centrul este intr-o stare avansata de degradare, cat si de la Ionaseni, imobilul fiind retrocedat.

"Speram ca daca la 1 septembrie intra in patrimoniul Directiei acel imobil, la 1 noiembrie sa putem pune in practica. Un miliard de lei avem datorie la Ionaseni de anul trecut, de cand s-a semnat procesul verbal de trecere in proprietatea omului. Peste 300 de persoane adulte cu handicap sunt, la nivelul judetului, in centrele din Dersca, Adaseni, Ionaseni, Dorohoi si Leorda", a conchis Radasanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
128

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
181

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
422

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...