Consiliul Judetean, dator cu un miliard de lei vechi la centrul de la Ionaseni!

Consiliul Judetean, dator cu un miliard de lei vechi la centrul de la Ionaseni!
Din momentul in care imobiliul in care functioneaza centrul pentru persoane cu handicap de la Ionaseni a intrat in posesia proprietarului, Consiliul Judetean Botosani a inregistrat datorii pe aproape un miliard de lei vechi.

Suma a ajuns sa fie atat de mare din cauza chiriei lunare, fiind vorba despre 150 milioane lei vechi. Pana in momentul gasirii unui nou spatiu in care sa fie transferate toate persoanele din centru, Consiliul Judetean va trebuie sa suporte numai chiria.

"Am avut discutii la Consiliul Judetean si pana pe data de 1 septembrie vom trece in patrimoniul DGASPC a corpului de la Dorohoi unde a funcţionat una din scolile speciale. Iar pentru centrul de la CPRCU, pe care vrem sa-l infiintam in municipiu, vom convoca colegiul director, ne vom pune pe masa toate argumentele si in prima sedinta de CJ, de dupa 20 iulie, vom merge cu noua organigrama si propunerea. Este o masura de reducere a costurilor, dar si de eficientizare a activitatii, a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

Conducerea directiei a decis ca centrele noi sa fie pentru persoane cu handicap intrucat este mai mare nevoie in judet de astfel de centre. Persoanele care vor fi mutate in aceste centre vor fi atat de la Dersca, intrucat centrul este intr-o stare avansata de degradare, cat si de la Ionaseni, imobilul fiind retrocedat.

"Speram ca daca la 1 septembrie intra in patrimoniul Directiei acel imobil, la 1 noiembrie sa putem pune in practica. Un miliard de lei avem datorie la Ionaseni de anul trecut, de cand s-a semnat procesul verbal de trecere in proprietatea omului. Peste 300 de persoane adulte cu handicap sunt, la nivelul judetului, in centrele din Dersca, Adaseni, Ionaseni, Dorohoi si Leorda", a conchis Radasanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pieton accidentat pe strada Nicolae Iorga!

astăzi, 09:27
41

În cursul zilei de joi, un bărbat de 57 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe strada Nicolae Iorga din municipiu, surprinde şi accidenteaz...

Funcţii de grefier şef scoase la concurs de instanţele botoşănene

astăzi, 08:58
162

Concursul se va desfăşura în perioada 8-16 decembrie la Curtea de Apel Suceava şi pot concura grefierii cu o vechime de minim trei ani în cazul celor încadraţi pe studii medii, r...

Comunicat Marius Budăi: "PSD a îndeplinit toate promisiunile pentru pensionari din programul din 2017"

astăzi, 08:30
30

Parlamentarul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat miercuri că în lista celor 100 de obiective realizate în pri...