Consiliul Judetean, dator cu un miliard de lei vechi la centrul de la Ionaseni!

Consiliul Judetean, dator cu un miliard de lei vechi la centrul de la Ionaseni!
Din momentul in care imobiliul in care functioneaza centrul pentru persoane cu handicap de la Ionaseni a intrat in posesia proprietarului, Consiliul Judetean Botosani a inregistrat datorii pe aproape un miliard de lei vechi.

Suma a ajuns sa fie atat de mare din cauza chiriei lunare, fiind vorba despre 150 milioane lei vechi. Pana in momentul gasirii unui nou spatiu in care sa fie transferate toate persoanele din centru, Consiliul Judetean va trebuie sa suporte numai chiria.

"Am avut discutii la Consiliul Judetean si pana pe data de 1 septembrie vom trece in patrimoniul DGASPC a corpului de la Dorohoi unde a funcţionat una din scolile speciale. Iar pentru centrul de la CPRCU, pe care vrem sa-l infiintam in municipiu, vom convoca colegiul director, ne vom pune pe masa toate argumentele si in prima sedinta de CJ, de dupa 20 iulie, vom merge cu noua organigrama si propunerea. Este o masura de reducere a costurilor, dar si de eficientizare a activitatii, a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

Conducerea directiei a decis ca centrele noi sa fie pentru persoane cu handicap intrucat este mai mare nevoie in judet de astfel de centre. Persoanele care vor fi mutate in aceste centre vor fi atat de la Dersca, intrucat centrul este intr-o stare avansata de degradare, cat si de la Ionaseni, imobilul fiind retrocedat.

"Speram ca daca la 1 septembrie intra in patrimoniul Directiei acel imobil, la 1 noiembrie sa putem pune in practica. Un miliard de lei avem datorie la Ionaseni de anul trecut, de cand s-a semnat procesul verbal de trecere in proprietatea omului. Peste 300 de persoane adulte cu handicap sunt, la nivelul judetului, in centrele din Dersca, Adaseni, Ionaseni, Dorohoi si Leorda", a conchis Radasanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertizare meteo: Averse torențiale, descărcări electrice, grindină!

astăzi, 13:25
435

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă de marți, ora 17:00, până joi, la ora 23, perioadă în care se înregistrează instabilitate atmosferică ș...

Polițiștii botoșăneni, alături de elevi! FOTO

astăzi, 13:12
108

În cadrul Campaniei de prevenire a victimizării copiilor Școală în siguranță, poliţiştii botoşăneni desfășoară  activităţi de informare a elevilor din clasele primare &i...

Victima exploziei de vineri de pe strada Primăverii, în stare gravă!

astăzi, 11:20
1078

Starea de sănătate a pacientului de 71 de ani, G.F., victima exploziei de vineri, s-a agravat în ultimele ore, medicii ieşeni luând decizia de a opri formalităţile de transfer ale ace...