Consiliul Judeţean angajează avocaţi la Nova Apaserv pentru a da în judecată fostul director!

Consilierii judeţeni au aprobat angajarea unor servicii juridice la societatea Nova Apaserv, iar unul dintre litigii va fi împotriva fostului director Gabriel Cârlan. 

Consiliul Judeţean angajează avocaţi la Nova Apaserv pentru a da în judecată fostul director!

Reprezentanţii societăţii au motivat că în prezent activează trei jurişti, care sunt încadraţi în compartimentele Recuperări Creanţe, Monitorizarea Performanţelor Financiar Operaţionale şi Reglementărilor Instituţionale şi este necesară externalizarea serviciilor juridice. Societatea a prezentat o situaţie a litigiilor din 2017 şi a celor care mai sunt în prezent pe rol, şi mai mult de 50% dintre acestea sunt litigii de muncă, iar pentru anii 2018-2019 se previzionează 1535 de dosare. 

"Menţionăm că societatea Nova Apaserv, în calitate de autoritate contractantă, va specifica explicit, în caietul de sarcini privind achiziţia serviciului, obiectul de activitate al prestaţiei, nefiind permise suprapuneri de activităţi care sunt desfăşurate de personalul cu studii juridice angajat în societate", se arată în raportul trimis la CJ. 

De asemenea, în cadrul şedinţei AGA s-a propus mandatarea preşedintelui Consiliului de Administraţie pentru acţionarea în judecată a fostului director al Nova Apaserv, în urma unor deficienţe constatate de Curtea de Conturi. Nova Apaserv are deja două litigii pe rolul Tribunalului Botoşani împotriva fostului director, unul pentru recuperarea unor sporuri ce ar fi fost încasate ilegal, iar al doilea priveşte decontarea ilegală a unei deplasări în Australia. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
5

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
350

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5634

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...