Consilierii locali rediscută salariile angajaţilor Poliţiei Locale

Salariile angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Botoşani vor fi puse, din nou, în discuţie în plenul Consiliului Local. Solicitarea vine din partea Instituţiei Prefecturii după ce Hotărârea adoptată la ultima şedinţă ordinară nu respectă unele prevederi legale.

Consilierii locali rediscută salariile angajaţilor Poliţiei Locale

Aleşii municipali au fost convocaţi, vineri, în şedinţă de îndată pentru a modifica Hotărârea de Consiliu Local prin care s-au aprobat salariile de bază aferente funcţiilor publice din cadrul familiei ocupaţionale " Administraţie ", utilizate în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Botoşani.

“Corectarea prevederilor art. 1 alin. (1) din H.C.L. 168/2017 consiliul local "aprobă coeficienţii care stau la baza determinării salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale " utilizate în cadrul Poliţiei Locale a municipiului Botoşani, or această formulare contravine prevederilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 153/2017 care stipulează faptul că pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" salariile de bază se stabilesc prin hotărăre a consiliului local (...) Se constată încălcarea dispozitiilor care stipulează faptul că pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, ca urmare o astfel de reglementare conduce la instituirea, in sarcina primarului, a unor prerogative care nu i-au fost conferite de lege., se arată în adresa Instituţiei Prefectului.

Reprezentanţii Prefecturii solicită modificarea Hotărârii prin care au fost stabilite salariile din cadrul Poliţiei Locale “aceasta fiind emisă cu încălcarea prevederilor legale, în caz contrar suntem nevoiţi să atacăm acest act administrativ la instanţa de contencios-administrativ”, se mai arată în adresa Instituţiei Prefectului.

Salariile poliţiştilor locali, majorate considerabil, au stârnit discuţii aprinse în ultima şedinţă de Consiliu Local între consilierii PNL şi PSD, în condiţiile în care o bună parte din bugetul local pe anul în curs se duce pe plata salariilor.

Aleşii locali vor trebui să modifice şi Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite indemnizaţiile consilierilor, în document nefiind specificat cum se face calculul acestei indemnizaţii.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Drumurile județene, prioritare la alocarea banilor. "Nu ne permitem luxul de a..."

astăzi, 13:37
342

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, susține că toate economiile vor fi direcționate către executarea de lucrări pe drumurile județene. Direcțiile din subordinea Co...

Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

astăzi, 13:13
1591

Pe terenurile armatei de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, unde deja au început să se construiască blocuri ANL, va mai fi ridicat un astfel de imobil cu finanțare de la Agen...

Aglomerația din maxi-taxi și comportamentul unor șoferi, reclamate autorităților!

astăzi, 12:28
609

Prin vocea lui Radu Căjvăneanu, reprezent al Asociației pentru Protecția Consumatorului Botoșani, au fost aduse în atenția reprezentanților municipalității o serie de reclamații v...