Consilierii locali rediscută salariile angajaţilor Poliţiei Locale

Salariile angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Botoşani vor fi puse, din nou, în discuţie în plenul Consiliului Local. Solicitarea vine din partea Instituţiei Prefecturii după ce Hotărârea adoptată la ultima şedinţă ordinară nu respectă unele prevederi legale.

Consilierii locali rediscută salariile angajaţilor Poliţiei Locale

Aleşii municipali au fost convocaţi, vineri, în şedinţă de îndată pentru a modifica Hotărârea de Consiliu Local prin care s-au aprobat salariile de bază aferente funcţiilor publice din cadrul familiei ocupaţionale " Administraţie ", utilizate în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Botoşani.

“Corectarea prevederilor art. 1 alin. (1) din H.C.L. 168/2017 consiliul local "aprobă coeficienţii care stau la baza determinării salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale " utilizate în cadrul Poliţiei Locale a municipiului Botoşani, or această formulare contravine prevederilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 153/2017 care stipulează faptul că pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" salariile de bază se stabilesc prin hotărăre a consiliului local (...) Se constată încălcarea dispozitiilor care stipulează faptul că pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, ca urmare o astfel de reglementare conduce la instituirea, in sarcina primarului, a unor prerogative care nu i-au fost conferite de lege., se arată în adresa Instituţiei Prefectului.

Reprezentanţii Prefecturii solicită modificarea Hotărârii prin care au fost stabilite salariile din cadrul Poliţiei Locale “aceasta fiind emisă cu încălcarea prevederilor legale, în caz contrar suntem nevoiţi să atacăm acest act administrativ la instanţa de contencios-administrativ”, se mai arată în adresa Instituţiei Prefectului.

Salariile poliţiştilor locali, majorate considerabil, au stârnit discuţii aprinse în ultima şedinţă de Consiliu Local între consilierii PNL şi PSD, în condiţiile în care o bună parte din bugetul local pe anul în curs se duce pe plata salariilor.

Aleşii locali vor trebui să modifice şi Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite indemnizaţiile consilierilor, în document nefiind specificat cum se face calculul acestei indemnizaţii.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
467

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
532

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
928

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...