Consilierii judeţeni merg la specializare pe bani publici

Consiliul Judeţean a prins în bugetul propriu 12.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru specializarea aleşilor, aşa cum prevede legea. Urmează însă ca aceşti aleşi să aprobe un proiect de hotărâre potrivit căruia vor pleca la cursuri.

Consilierii judeţeni merg la specializare pe bani publici

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Potrivit legii privind Statutul aleşilor locali, aleşii locali beneficiază de plata cursurilor de pregătire în decursul mandatului şi sunt obligaţi să participe măcar la un curs de pregătire în domeniul administraţiei publice locale, în decursul primului an de mandat. Cum primul an de mandat se împlineşte la sfârşitul lunii viitoare, consilierii judeţeni ar cam trebui să se grăbească.

Tot potrivit legii, însă, nu vor beneficia de aceste cursuri aleşii care au deţinut anterior un alt mandat de consilier local sau judeţean, preşedinte al CJ, primar sau au exercitat funcţia de prefect, au fost funcţionari publici, au deţinut un mandat de parlamentar sau au studii economice, juridice sau administrative.

Altfel spus, vor fi exceptaţi preşedintele CJ, Costică Macaleţi, Valerian Andrieş, Lucian Aroşoaie, Dorin Birta, Cristina Breşug, Constantin Bursuc, Ion Diaconu, Victor Ivănescu, Sergiu Marian, Constantin- Neculai Pătrăuceanu, Florentin Pietraru, Stelian Pleşca, Petre Rădăuceanu, Gheorghe Sorescu, Petre Tupiluş şi Gheorghe Vâzdoagă.

Ultima dată când banii destinaţi şcolarizării aleşilor judeţeni s-au cheltuit a ieşit un mare scandal, deoarece fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a plecat la litoral, la şcolarizare, alături de trei consilieri de la cabinetul său. Sumele cheltuite au fost imputate de Curtea de Conturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
3639

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...

Alerte meteo de la primar pentru cetăţenii dintr-o comună botoşăneană!

Marţi, 19 Septembrie 2017
7967

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, a făcut un apel pe o reţea de socializare către cetăţenii din satele Răchiţi, Roşiori, Costeşti şi Cişmea, posesori de telefoane mobile, să-i tr...

Botoşănenii vor plăti un preţ MAI MARE pentru apă şi canal!

Marţi, 19 Septembrie 2017
1185

Nova Apaserv a înaintat Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice o documentaţie pentru care solicită aprobarea majorării preţului pentru s...