Consilier local, despre expertizele făcute la blocul afectat de explozie: "Ne jucăm cu psihicul și destinul unor familii"

Consilier local, despre expertizele făcute la blocul afectat de explozie: "Ne jucăm cu psihicul și destinul unor familii"

Concluziile celor două expertize efectuate la blocul din strada Primăverii afectat de explozia de la jumătatea lunii septembrie au fost aduse în discuție, marți, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local, de către consilierul municipal Eugen Țurcanu.

Acesta a spus că nu este normal ceea ce se întâmplă, și anume faptul că cele două expertize au concluzii total opuse, iar oamenii care locuiesc în imobilul respectiv sunt bulversați.

Expertiza iniţială, efectuată de profesorul ieşean Dorel Plătică, a concluzionat că nu se mai poate locui în imobil, fiind încadrat în gradul seismic I, în timp ce o contraexpertiză efectuată de profesorul Andrei Szalontay, specialist în structuri, arată că “locatarii pot locui în apartamentele neafectate”.

În raportul suplimentar de evaluare se precizează că sunt degradări numai la compartimentările interioare, care sunt elemente nestructurale. Degradări ale pereţilor exteriori au fost constatate la apartamentul în care a avut loc explozia, dar nu se precizează în ce grad seismic poate fi încadrat blocul. 

"Am observat că la explozia din Primăverii unul din profesorii pe care i-am chemat ne-a dat o soluție dezastru, că blocul trebuie demolat. După mai puțin de o lună vine alt domn profesor și care spune că blocul nu are nimic, doar un apartament este afectat. Ce să mai înțelegem de aici? Ca și consilieri locali ne-am grăbit să ajutăm oamenii ăia, că rămân pe drumuri. Am plătit o expertiză ca să vină unul peste două săptămâni care să spună altceva. Ne jucăm cu destinul unor familii, cu psihicul lor: Unul să le spună să îți dărâmi casa, iar altul că nu are nimic", a spus Eugen Țurcanu. 

La ora actuală, se fac verificări la rețelele de utilități din blocul afectat de explozie, iar după ce acestea vor fi finalizate cetățenii se vor putea întoarce la casele lor. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

astăzi, 15:46
253

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

astăzi, 15:13
299

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

astăzi, 14:30
205

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...