Comunicat - Precizări cu privire la Parcul Regional de Agrement, Turistic și Sportiv Cornișa

Comunicat - Precizări cu privire la Parcul Regional de Agrement, Turistic și Sportiv Cornișa
În spiritul valorii de bază care guvernează instituția noastră și anume responsabilitatea față de client, facem câteva precizări în urma comentariilor negative aparute pe rețelele de socializare privind lipsa tonetelor în incinta Parcului Regional de Agrement, Turistic și Sportiv CORNIȘA, de unde „să îți poți cumpăra o cafea, o apă minerală sau o înghețată” și a spatiilor verzi „cu bălării taiate”.

La fundamentarea bugetului pentru anul 2019, am solicitat 140 mii lei pentru activitatea de investiții pentru a achiziționa următoarele bunuri, în vederea dotării unui punct de food court:
-tejghea bar restaurant - 1 buc
-cuptor combisteamer cu boiler 10 tăvi - 2 buc
-dulap frigorific cu uși culisante sticlă 958 l- 1 buc
-dulap congelat din inox 600 l - 1 buc
-masă frigorifică pentru patiserie - 1 buc
-expresor cafea profesional - 1 buc
-vitrină frigorifică - 1 buc
 
Solicitările noastre nu au fost aprobate de către Consiliul Local, deși prin HCL nr. 110/29.03.2019 s-a aprobat completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement prevăzut în anexa nr.1 la HCL nr.63/2017, la art.5, pct.10 cu o nouă liniuță, cu următorul cuprins: „Servicii oferite de Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv CORNIȘA, denumit în continuare P.R.A.T.S. Cornișa, și anume: "servicii de alimentație publică și comerț”.
 
Pe data de 24.04.2019, prin HCL nr. 134, s-a aprobat organigrama și statul de funcții al Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement prin care, în cadrul Serviciului Administrare PRATS Cornișa, s-a înființat un Compartiment Alimentație Publică și Comerț format dintr-un administrator, doi bufetieri și doi muncitori necalificați.

În concluzie, au fost aprobate înființarea serviciului de alimentație publică și comerț, precum și organigrama, dar nu ni s-au aprobat banii necesari desfășurării acestei activități.

De asemenea in ceea ce privește spatiile verzi care sunt conform comentariului tendențios cu “bălării tăiate și lăsate acolo” facem precizarea că suprafata totala a spatiului verde este de 40,37 ha , din care aprox. 5,5 ha gazon, ce necesita a fi tuns o data la maxim 7 zile, iar restul suprafetei acoperita cu vegetatie ierboasa , arbori si arbusti ( 64.000 buc. ).
 
Lucrarile de intretinere a spatiilor verzi in PRATS Cornisa nu constau doar in a cosi sau tunde iarba, a grebla si a aduna resturile vegetale, ci un ansamblu de lucrari, precum :
-Cuvetat arbori si arbusti
-Curatat ramuri uscate din interiorul coroanelor, in special la rasinoase
-Prasit/plivit amenajarile cu stancarii si flori
-Erbicidat buruieni cu frunza lata din gazon
-Erbicidat alei pietonale pentru distrugerea buruienilor inestetice crescute printre pavele
-Suprainsamantare cu gazon
-Fertilizare
-Udare/irigare
-Tratamente fitosanitare
-Adunat zilnic deseuri de alta natura ( hartie , peturi , ambalaje diverse ) de pe spatiile verzi
-Incarcat si transportat resturi vegetale

Organigrama Serviciului Administrare PRATS Cornisa cuprinde doar trei posturi de muncitori calificati intretinere spatii verzi si un inspector de specialitate – horticultor. Alti trei muncitori din cadrul Serviciului Amenajari Spatii Verzi isi desfasoara in permanenta activitatea in parcul Cornisa la cosit si tuns gazon.

Din cauza terenului accidentat si acoperit cu arbori, lucrarile nu se pot efectua in totalitate mecanizat (ex: iarba se coseste cu motocoase, se grebleaza manual si se cara cu prelata ), timpul alocat acestor operatii fiind mare si necesitand multa forta manuala de lucru.
 
"Suntem conștienți de faptul că încă sunt lucruri de îmbunătățit/realizat dar vă asigurăm că preocuparea noastră permanentă este îmbunătățirea serviciilor oferite clienților noștri", a precizat Ing.Eugen – Cristian Țurcanu, director Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement.

Comunicat Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...