Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere confirmă: CNAIR și Poliția Română nu au încheiat niciun protocol pentru radare!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere confirmă: CNAIR și Poliția Română nu au încheiat niciun protocol pentru radare!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că nu există un protocol încheiat între CNAIR SA și Poliția Română privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice.

"Camerele foto/video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără a deține rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără a achita tariful de trecere (peaj), ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației", transmit oficialii CNAIR.

Deocamdată, cert este că aceste puncte de control rămân doar pentru verificarea automată a rovinietei. Lista cu localităţile şi drumurile publice din Moldova pe care sunt instalate camere pentru controlul rovinietei este următoarea:

Suceava: DN 17 Vama, DN 2 Iacobeşti

Bacău: DN 11 – Sănduleni, DN 15 – Gârleni, DN 2 - Nicolae Bălcescu
Botoşani: DN 29 - Baisa
Galaţi: DN 25 – Şendreni, DN 26 – Vânători, DN 24 - Cosmeşti
Iaşi: DN 28 – Leţcani, DN 24 – Popricani, DN 2 – Moţca

Neamţ: DN 15 – Vaduri, DN 15 - Călugăreni
Vaslui: DN 24 – Crasna, DN 24B - Râşeşti
Vrancea: DN 23 – Vulturu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
858

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
161

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
100

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...