Comitet pentru Situaţii de Urgenţă convocat de conducerea judeţului. Trei sectoare de drum naţional afectate

Avertizarea lansată de către Administraţia Naţională de Meteorologie referitoare la codul galben de ninsori, ce afectează şi judeţul Botoşani, a determinat convocarea în regim de urgenţă, de către prefectul Dan Şlincu, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La şedinţă au participat reprezentanţii instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor apărute în urma înrăutăţirii vremii.

Comitet pentru Situaţii de Urgenţă convocat de conducerea judeţului. Trei sectoare de drum naţional afectate


Prefectul Dan Şlincu a făcut apel la drumari, în special la reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale, să monitorizeze operaţiunile de deszăpezire, în condiţiile în care au avut loc cinci evenimente rutiere cauzate de viteza neadaptată şi de condiţiile de drum.

De asemenea, prefectul a solicitat şefului InspectoratuluI Judeţean de Poliţie, cms.şef Viorel Şerbănoiu, şi şefului Serviciului Poliţiei Rutiere, cms.şef Teodor Orhei, să sprijine drumarii prin fluidizarea traficului şi să sancţioneze conducătorii auto care circulă pe drumurile publice fără să-şi fi echipat autovehiculele cu cauciucuri de iarnă.
Şeful SDN, Viorel Zacreţchi, a anunţat că sunt trei drumuri naţionale pe care se circulă în condiţii de iarnă: Botoşani- Târgu Frumos, Botoşani- Dorohoi şi Botoşani- Ştefăneşti şi că în teren acţionează 37 de utilaje de deszăpezire.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de astăzi, ora 18:00 până mâine (vineri), ora 17:00, în nordul Moldovei- implicit judeţul Botoşani, vor predomina ninsorile. Local, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15...20 l/mp. Începând cu primele ore ale zilei de mâine, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h.
La noapte, în judeţ se vor înregistra temperaturi cuprinse între minus 1ºC- minus 3ºC. Mâine, maxima va urca la 1ºC în timp ce minima nocturnă va fi de minus 3ºC. De vineri seară, aria precipitaţiilor se va restrânge treptat.

 

Spune-ne opinia ta